El Llista goleja el Noisy per estrenar el caseller de victòries europees en el seu retorn a l'Onze de Setembre

El Llista goleja el Noisy per estrenar el caseller de victòries europees en el seu retorn a l'Onze de Setembre, un any i nou mesos després de l'últim partit prepandèmia || Els llistats van guanyar en una gran segona meitat després d'arribar al descans en taules

Bruno di Benedetto aixeca la bola per anotar el segon dels tres gols que va marcar ahir.ALBA TARRÉS

El Finques Prats Lleida Llista no va poder tenir un millor retorn a casa, un Onze de Setembre en el qual no rodava en partit oficial des del mes de març del 2020. Després de gairebé dos anys d’espera, l’equip d’Albert Folguera va tornar en gran, amb una victòria voluminosa però soferta davant del CS Noisy-le-Grand francès (8-3), en un encontre que va decidir en una gran segona meitat, després que al descans s’arribés en taules. Un triomf que li permet espolsar-se bona part de la pressió i encarar amb més optimisme les dos jornades que queden amb l’objectiu d’estar als quarts de final i defensar la corona conquerida aquest any per tercera vegada en la seua història.

El Llista, després de l’ensopegada a la pista del Poiré en la jornada inaugural (5-4), no volia sorpreses i ja des del servei de centre va passar a dominar el joc, pressionant a dalt i posant setge a la porteria de Ferran Mañé, que en els primers quatre minuts va haver d’anar a totes en sengles combinacions entre Andreu Tomàs i Bruno di Benedetto, que el gal no va aconseguir transformar, i en un xut de Jepi Selva. El Noisy amb prou feines va inquietar en aquest inici, excepte en un error defensiu llistat que a punt va estar d’aprofitar Marc Pujol, però la seua rematada se’n va anar alta.En una altra combinació entre Andreu i Bruno va arribar el primer gol llistat, amb una mica de fortuna al tocar un rival la bola, que va entrar mansament dins de la porteria. El gol feia justícia al que s’havia vist fins a aquell moment.

El duel seguia sota el control del Llista, que als deu minuts feia pujar el segon gol al marcador gràcies a l’oportunisme de Jordi Badia, que va aprofitar una badada defensiva per arribar sol davant de Mané i batre’l sense problemes.Però a partir d’allà el partit va canviar i el Noisy va anar menjant terreny a un Llista que anava reculant. Martí Serra va començar a parar a preu fet, però no va poder contra tot. Fins i tot es va atrevir a treure amb l’estic una bola a Costa quan aquest anava a empalar sol a un metre.

Els gals haurien pogut retallar distàncies molt abans, però van desaprofitar primer una falta directa per l’exclusió de Badia –Grellier va enviar la bola al travesser–, i després la superioritat numèrica, que els llistats van defensar bé.Si no era Martí eren els pals els que evitaven el gol visitant. Fins i tot en dos ocasions va topar amb el pal Sergi Barbe, un dels tres catalans del Noisy, que havia acorralat els lleidatans a la seua àrea. La insistència gal·la va tenir el seu premi a tres minuts del final.

Marc Pujol va assistir Antunes que, sol davant de Martí Serra, va marcar el 2-1. El gol va deixar una mica tocat el Llista, que va acabar demanant l’hora i encaixant l’empat al llindar del descans i en una jugada desafortunada. Costa va disparar i la bola, després de rebotar a la tanca de darrere de la porteria, va picar a l’esquena de Martí i va entrar.Les directrius de Folguera al descans van donar fruits al sortir dels vestidors.

Encara no s’havien disputat ni 30 segons que Vives, d’un fort tret des de mitjana distància, batia de nou Mañé. El Llista va pressionar i un minut després anotava el quart, obra de Cañellas a l’aprofitar un rebuig del porter. El tarragoní va estar molt a prop de firmar també el cinquè, però el que va arribar va ser el tercer dels francesos en un tret de Barbe que aquesta vegada no va salvar el pal.

Es tornava a ficar en el partit el Noisy, però el conjunt llistat ho va evitar. Després d’avisar Cañellas amb una bola al pal, el de Vila-seca va servir el cinquè a Bruno, que aixecant la bola va batre Mañé. En ple festival local, Di Benedetto es va exhibir.

Va estar a punt de repetir la mateixa jugada, que Cañellas gairebé rebla amb el sisè, que va caure segons després amb un tret a mitjana distància de Bruno (6-3).El Llista hauria pogut fer més gran la ferida, però Andreu Tomàs va fallar un penal i en la jugada gairebé posterior va enviar la bola al travesser després d’un ràpid contraatac. Cañellas, molt actiu ahir en atac, va tenir el segon gol del seu compte particular en dos ocasions pràcticament seguides, però Mañé ho va evitar. El porter català del Noisy res va poder fer poc després en un tret del capità pallarès, que estrenava el seu compte, i a un minut per al final del partit Jepi arredonia la golejada anotant el vuitè al transformar una falta directa, una de les jugades que poc rendiment està donant aquesta temporada a l’equip.

Al final una golejada per celebrar el retorn a l’Onze de Setembre gairebé dos anys després i per atansar-se als quarts de final de la competició continental.

“Era important un marcador ampli per si hi ha triples empats”

Albert Folguera estava al final del partit content amb el resultat però no tant amb el matx jugat pel seu equip. “Em preocupen els errors de concentració que hem tingut.

No pot ser que siguem capaços el dia del Reus de fer tot el que havíem parlat i avui no. Era important assegurar un marcador ampli que ens donés cert marge en cas que al final hi hagués un triple empat”, va apuntar el tècnic llistat. Sobre la tornada a l’Onze de Setembre va comentar: “Necessitàvem tornar, però s’ha notat que només portem tres entrenaments, però ha estat positiu tornar.”Enric Duch, per la seua part, va enviar un missatge als socis i aficionats coincidint amb el retorn a l’Onze de Setembre: “Hem tornat a casa.

Han estat molts mesos de dificultats i sacrificis de jugadors, pares, socis i aficionats, però si tot això ha servit per salvar ni que sigui una sola vida, ens en sentim orgullosos, i per això agraeixo tot l’esforç perquè gràcies a ell el club ha continuat rodant.”.