SEGRE

FUTBOL SEGONA RFEF

Els deutes salarials del Lleida Esportiu ascendeixen a 250.000 euros i Pereira està disposat a pagar als jugadors

Luis Pereira, que es postula per gestionar el club, es farà càrrec de les quantitats que el Lleida Esportiu deu a futbolistes || Entre l'actual plantilla i exjugadors hi ha 32 denúncies presentades

Luis Pereira, esquerra, conversa al camp del Prat amb Josep Arturo, soci número u del Lleida.

Luis Pereira, esquerra, conversa al camp del Prat amb Josep Arturo, soci número u del Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresari gallec Luis Pereira assumirà els deutes que té contrets el Lleida Esportiu amb la plantilla actual i amb exjugadors, que ascendeixen a una quantitat aproximada de 250.000 euros en total si aconsegueix, finalment, accedir a la gestió del club que ara està en mans dels germans Albert i Jordi Esteve. D’aquesta quantitat, uns 218.000 euros correspon a reclamacions de jugadors i la resta ho són d’anteriors tècnics i multes de l’RFEF. Pereira ja s’ha posat en contacte amb la Federació Espanyola i amb alguns exjugadors per assegurar el pagament d’aquestes quantitats que van ser denunciades a la comissió mixta AFE-Segona RFEF.

En total, hi ha trenta-dos denúncies presentades –tal com va avançar aquest diari– entre les quals de molts jugadors d’anteriors temporades que ja no estan a la plantilla. Un d’aquests futbolistes és, precisament, al que més se li deu de tots els que han denunciat davant de l’AFE. En total, a aquest jugador que venia precedit d’una fama que després no va justificar, el club li deu 60.500 €.

La resta de quantitats són inferiors, però algunes superen els 10.000 €.El grup de treball de Luis Pereira treballa a preu fet i una de les premisses per redreçar el rumb és liquidar aquests deutes per tenir l’opció de fitxar reforços abans que acabi el termini del mercat d’hivern el 31 de gener. Però per poder portar-ho a terme necessita accedir a la gestió del club i per això es va moure a nivell judicial (vegeu el desglossament). L’empresari i exfutbolista ja tenia previst incorporar algun jugador encara que no se n’hagués anat cap de la plantilla, que considerava competitiva, però a l’anar-se’n futbolistes és urgent incoporar cares noves.S’ha de recordar que als gestors de l’entitat se’ls acumulen els fronts judicials.

Sobre els germans Esteve (dins d’una junta directiva en la qual també figuren Montse Solana i l’empresari xinès He Jun) pesa una investigació, després de l’escorcoll policial del 5 d’octubre, per suposada falsedat documental en la rescissió de contractes en els quals almenys sis futbolistes els acusen de falsificar la seua firma. Arran d’aquesta denúncia, una jutge ha ordenat que se’ls investigui també per suposats delictes de frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals. El deute del club amb la Seguretat Social és de 2,8 milions i amb l’Agència Tributària, d’1,6 milions.

Diversos jugadors blaus ja preparen el procediment abreujat

Tal com va recordar Gabri en la seua atenció als mitjans després de la victòria al camp del Prat, “ens atansem a finals de mes i d’aquí a pocs dies s’hauran de pagar les nòmines, i hi ha jugadors a qui se’ls deurà tres mesos i podran denunciar-ho”. L’interval de dates en el qual el club es va comprometre a pagar els sous és entre el 25 i el 30 de cada mes, amb la qual cosa des d’avui la plantilla espera rebre la nòmina. Si no es donés el cas, diversos jugadors que acumulin un import igual o superior a tres mensualitats ja podrien presentar a començaments de mes el procediment abreujat per alliberar la seua fitxa: “No sé fins a quin punt podrem seguir competint per falta de llicències”, assegurava l’entrenador al Prat.Segons la disposició general tercera de les normes reguladores de la Segona RFEF aprovades al principi de temporada, el mínim de fitxes són catorze, que són les que ara mateix hi ha al Lleida.

En aquest sentit, Gabri va assegurar que “hi ha molts jugadors amb propostes d’altres clubs”.En un altre ordre de coses, l’equip continua pendent de l’abast de la lesió de genoll d’Arnau Gaixas, que diumenge va haver d’abandonar el camp en llitera després de ser atès pels serveis mèdics del conjunt local. S’espera que el central passi avui proves una vegada li hagi baixat la inflor.La resta de l’equip té descans i demà tornarà als entrenaments per preparar el partit de diumenge al Camp d’Esports amb el Badalona. Serà el primer després que el ple acordi, divendres, l’expulsió de l’estadi.

Avui, vista judicial per la demanda de cautelars per accedir al club

Avui està prevista una vista al jutjat d’instrucció 3 de Lleida a la qual estan citats representants de Pereira i del Lleida. La magistrada ha de valorar si hi ha prou motius per intervenir el club i nomenar un administrador judicial. La demanda de mesures cautelars respon a la petició que va fer l’empresari, el 15 de desembre mitjançant burofax, als propietaris del Lleida, en què sol·licitava l’entrada com a socis de cinc persones.

Al no rebre resposta, Pereira va decidir posar la demanda fent constar, a més, que havia dipositat 100.000 euros en un compte bancari sota acta notarial i adjuntant un informe de quin seria el seu programa de gestió.

L’empresari fitxa un expert de màrqueting i fill d’exdirectiu

Luis Pereira ha incorporat al seu equip Enric Casanovas i la consultoria Imak Consultors com a responsable de màrqueting del nou Lleida Esportiu si aconsegueix accedir al club. Aquest consultor expert en màrqueting té una trajectòria de més de vint anys i ha treballat en diferents àrees, des de la representació d’esportistes, com el pilot de trial Marcel Justribó, fins a la gestió de màrqueting i patrocinis del Mundial de Motocròs de Bellpuig.

A més a més, el seu pare, Enric Casanovas, va formar part de la junta directiva de l’extinta UE Lleida, en la seua època gloriosa, durant més de quinze anys, sota la presidència d’Antoni Gausí i Mario Duran.

tracking