SEGRE

Els germans Esteve anuncien un acord amb Luis Pereira per cedir-li el Lleida Esportiu

Luis Pereira saluda a la grada al Camp d'Esports en un partit aquesta temporada.

Luis Pereira saluda a la grada al Camp d'Esports en un partit aquesta temporada.CARLES MIRANDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El germans Esteve, propietaris del Lleida Esportiu, han arribat un acord amb el grup de l'empresari gallec Luis Pereira per al traspàs en la gestió i la direcció de l'entitat, segons ha anunciat aquest dimecres el club a través d'un comunicat.

L'anunci per part dels actuals propietaris del Lleida Esportiu es produeix un dia després que cap representant del club es presentés al jutjat en una compareixença en què Pereira va demanar el nomenament d’un administrador judicial. Sí que hi van comparèixer Vicente Javaloyes i dos advocats, en representació de Pereira, que van exposar els seus arguments a la jutge. Aquesta via judicial es va obrir després que els propietaris del Lleida no responguessin a la petició, mitjançant un burofax, de Pereira i quatre persones més, que el 15 de desembre van sol·licitar la seua entrada com a socis, fent constar, a més, que havien dipositat 100.000 euros en un compte bancari sota acta notarial i fer front al pagament de nòmines.

“Al no rebre resposta vam interposar una denúncia per defensar el nostre dret d’associació”, va explicar Javaloyes. Davant de la incompareixença del club, la part demandant va insistir en la urgència de les mesures a prendre, tant per gestionar el club, davant de la deixadesa dels actuals propietaris, com per trobar els suports econòmics necessaris perquè el club tiri endavant. Aquesta part proposa Vicente Javaloyes com a administrador judicial, encara que la jutge pot disposar, si opta per aquesta mesura, que sigui una altra persona.

Paral·lelament a aquesta via, tal com ha anat informant SEGRE, Pereira, amb un grup de socis, va presentar una demanda davant de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). En aquesta, 32 abonats del club demanen la inhabilitació per un període de cinc anys de Jordi i Albert Esteve i de Montse Solana, i sol·liciten a més com a mesura urgent el nomenament d’una comissió gestora.

Pel que fa a aquesta mesura, de la qual també va informar aquest diari, l’RFEF, que ha obert un expedient, va notificar dilluns les parts que els propietaris del Lleida Esportiu tenen de termini fins aquest divendres per presentar les al·legacions que creguin pertinents, tant contra la seua proposta d’inhabilitació com per a la creació de l’esmentada comissió gestora. En aquest cas, la resolució de la Federació podria arribar la setmana que ve. Aquest grup d’abonats va acusar els actuals directius de cometre nombroses infraccions de caràcter greu, una de les quals seria el presumpte frau dels positius de Covid que va portar l’RFEF a ajornar el partit davant del Numància.També està en marxa, davant d’un altre jutjat de Lleida, una tercera iniciativa, en la qual una trentena d’abonats sol·liciten personar-se com a acusació popular en els procediments penals que té obert el club.

Val a recordar que el passat 5 d’octubre la Guàrdia Civil, juntament amb inspectors de Treball, es van personar a les oficines del Camp d’Esports, en el marc d’una operació que investiga si els dirigents del club han comès, presumptament, falsedat documental, així com suposats delictes de frau a la Seguretat Social i blanqueig de capitals. D’altra banda, el ple de la Paeria debatrà aquest divendres, dia 28, si rescindeix el conveni pel qual el Lleida utilitza el Camp d’Esports. Tots els regidors estan a favor d’aquesta mesura.

tracking