FUTBOL PRIMERA RFEF FEMENINA

L'AEM s'encalla amb l'Europa

Les lleidatanes cauen en l'estrena aquesta pretemporada al Recasens || L'equip de Rubén López no va estar còmode en cap moment i va acabar cedint malgrat el gol inicial d'Andrea Gómez

Ana Velázquez perd la pilota davant de la pressió visitant, en una acció del partit d’ahir.JORDI ECHEVARRIA

L’AEM va sortir amb les mans buides del primer partit de pretemporada al Recasens. Després de la voluminosa derrota contra el Barça, l’equip lleidatà rebia ahir l’Europa, d’una categoria menys, en un test més realista del que es trobarà el conjunt de Rubén López aquest curs, però que també va exigir i molt al conjunt blau. Tant que l’equip barceloní es va acabar enduent el triomf (1-2), després de remuntar el gol inicial d’Andrea Gómez, que va avançar el conjunt local en els seus pocs minuts de domini.

L’AEM va afrontar el duel amb les baixes de Júlia Miró, Cris Muñoz, Tamara, Lara i Mireya –encara que totes menys Miró eren a la banqueta– i l’equip va patir la falta de frescor des del primer minut, contra un Europa agressiu i que va saber controlar la pilota. Amb moltes peces que repetien respecte al duel al Johan Cruyff –la novetat més gran va ser el debut de Nadia–, l’equip de Rubén López va veure com l’Europa prenia la iniciativa del partit en uns primers minuts sense gaire acció, només amb un tímid atansament blau al quart d’hora, quan una centrada de Laura Fernández no va trobar rematadora. Malgrat el domini visitant, l’únic ensurt a la porteria local va ser una acció de Laura Martí amb els peus, en la qual va estar a punt de regalar la pilota a la davantera rival.

Les ocasions clares van esperar als minuts d’afegit del primer temps, quan els dos equips van tenir opció d’avançar-se. Pel bàndol local, Laura Fernàndez va rematar alt una centrada lateral, com ja havia fet uns minuts abans Abril.L’AEM va sortir a la segona part amb una imatge totalment renovada i, en menys de cinc minuts, Andrea Gómez va enviar una pilota a la creueta i va anotar el primer gol (1-0). En un altre atac directe, Abril va llegir el desmarcatge d’Astrid per l’esquerra i aquesta va centrar rasa perquè Andrea, després d’una retallada a l’àrea, obrís el marcador.L’ímpetu del gol li va durar uns minuts a l’AEM, però després, el guió va tornar a ser el de la primera meitat, amb un AEM sense gràcia i amb un onze de circumstàncies, provocat pel cansament i les quatre jugadores de camp a la banqueta.Al minut 72, l’Europa es va emportar el premi que feia minuts que buscava, després d’una centrada creuada que Anna Reina no va blocar i va deixar la pilota a plaer perquè Manau posés l’1-1.

Cinc minuts més tard, Manau va tornar a ser protagonista, en aquest cas com a autora de l’assistència del segon gol visitant. L’atacant va fer una bona incursió per la banda dreta i la centrada va acabar rematada a gol per la lleidatana Andrea Porta (1-2). L’AEM no va poder reaccionar, ja amb el tanc buit, que haurà d’omplir per al pròxim partit, demà (20.00), contra el Levante Las Planas, de Primera divisió.

“Pel que sembla avui, hem de millorar en tot”

Després del partit, el tècnic lleidatà no va dubtar a assenyalar que “pel que sembla avui, hem de millorar en tot. No hem estat bé amb pilota, ni en la pressió ni en defensa”. Malgrat tot, es va quedar amb la part positiva del duel.

“Estic content perquè hem vist el que hem de treballar i també perquè queda un mes per començar”, va afegir. López no va voler justificar-se tampoc en les baixes: “Pot ser que afecti en coses, però en cap cas és excusa perquè avui l’Europa ha estat superior en tot el partit.” Malgrat l’estat físic de l’equip, el tècnic va considerar “una bona notícia” tenir un nou encontre demà, perquè “és on millores de veritat”.