ATLETISME CARRERES POPULARS

Eva Ledesma i Ricard Pastó guanyen la Cursa de la Diada

La clàssica prova de Térmens va reunir més de 460 atletes en la 36a edició

Alguns dels atletes que van prendre part ahir en la prova que se celebra a Térmens.ITER5

Eva Ledesma, del Tri-4.40 de Lleida, i Ricard Pastó, de l’AA Xafatolls de Mollerussa, es van proclamar aquest diumenge vencedors de la Cursa de la Diada Vila de Térmens, tot un clàssic de l’atletisme lleidatà, que va celebrar la 36a edició. La cita va reunir més de 460 atletes, entre les diferents propostes de l’organització. A més de la carrera principal, de 10 quilòmetres, també hi va haver una categoria Ekiden –prova per relleus per a parelles–, campionat de policies i bombers i una caminada popular, que no era competitiva.

A la prova dels 10 quilòmetres, la més ràpida a completar-los va ser la lleidatana Eva Ledesma. L’atleta del Tri-4.40, habitual també en proves de triatló, va parar el crono en 38.14 i va estar d’acompanyada al podi per Núria Tilló, de l’AA Xafatolls, segona amb un temps de 39.40 i de Mireia Suñé (CEME), que va ocupar el tercer calaix després de firmar un temps de 42.04.La carrera masculina va ser molt competida i els tres primers classificats van creuar la línia de meta separats per poc més de 30 segons. El triomf va ser per a Ricard Pastó, de l’AA Xafatolls, que va fer un temps de 32.16, i el segon classificat va ser l’atleta independent Muhammad Lamin, que va completar la carrera en 32.38.

El tercer lloc va ser per a Roger Sans (CA l’Hospitalet), que va aturar el rellotge en 32.49.Pel que respecta a la categoria Ekiden, prova per a parelles que recorren els 10 quilòmetres per relleus, es basa en una categoria que va nàixer al Japó el 1917. Aquesta modalitat era reservada a vint-i-cinc parelles i es disputa en format masculí, femení i mixt. Van guanyar Aiguadé-Jové, Sònia-Xavier i l’equip Carlamar en dones.La prova és puntuable per a la Lliga Ponent, que tindrà la pròxima carrera diumenge que ve, dia 18, amb la disputa de la Cursa de la Vaca que se celebra a Vallfogona de Balaguer.