BÀSQUET AMISTÓS

Derrota amb bon sabor

El Cadí, molt minvat per les cinc absències, dona la cara fins al final davant d'un València al complet || Primera derrota de la pretemporada en un test d'altura

Júlia Soler controla la pilota davant de la mirada de Geo Bahí.

Júlia Soler controla la pilota davant de la mirada de Geo Bahí.EDUARD HERNANDO

El Cadí la Seu va encaixar ahir a Tarragona la primera derrota de la pretemporada, però exhibint una gran imatge i poder de reacció. Després de superar dos equips de la Lliga Femenina Challenge, Joventut i Lima-Horta, les de Jordi Acero afrontaven ahir el primer test d’altura de la seua preparació, però ho van fer amb cinc absències, quatre per indisposició o lesió, com Bojana Kovacevic, Maria Kostourkova, Laura Brotons i Jewel Tunstull, i un altra perquè encara no s’ha incorporat, la base belga Elise Ramette, que continua concentrada amb la seua selecció amb vista al Mundial. Malgrat aquesta situació, el Cadí va donar la cara.

Després d’un primer quart igualat i amb moltes imprecisions per ambdós bàndols (11-13), el València va imposar en el segon la seua rotació més àmplia (12 jugadores per 7 de les lleidatanes, que van jugar sense un 5 pur) i se’n va anar al marcador en el descans (21-39). A la represa, les urgeleneses van reaccionar i amb un parcial global de 34-17 es van situar a tan sols un punts, 55-56, a falta de poc més de tres minuts. L’encert de Koenen, autora de 12 punts en aquest període, i Laura Peña, amb 7, va ser clau en la remuntada del Cadí, que el tram final a punt va estar de donar la volta al partit, encara que va cedir per un ajustat 59-60.Jordi Acero es va mostrar molt satisfet amb el joc del seu equip tenint en compte les baixes.

“Veníem amb només set jugadores i ja ho havíem parlat al vestidor que per a nosaltres era un entrenament més. La valoració és positiva, amb una bona posada en escena en el primer quart, encara que en el segon hem pensat massa en l’atac i hem deixat de defensar, i això ha fet que se n’anessin en el marcador. Però a la segona part, a partir d’una bona defensa, hem aconseguit córrer i atansar-nos en el marcador.