ELS DETALLS

El Lleida Llista oposita ja a la Copa

Gran victòria, amb remuntada inclosa, que li permet empatar amb l'Alcoi a la vuitena posició || Vives, amb un hat-trick, lidera un triomf amb un rival directe i en una pista on no guanyava des del 2017

Uri Vives va liderar amb un hat-trick la important victòria dels llistats a Girona, on no guanyaven des del 2017.ALBA TARRÉS

El Finques Prats Lleida Llista va sumar ahir la tercera victòria de la temporada al derrotar el Girona (2-5) en un partit amb molt desgast, en el qual van haver de tornar a remuntar un marcador advers per sumar tres punts vitals que l’allunyen de les posicions de descens i li permeten somiar classificar-se per a la Copa del Rei. El Llista, que va tornar a guanyar en una pista on no ho feia des de l’1 de novembre del 2017, enfonsa el Girona, supera el Voltregà en un punt i atrapa l’Alcoi a la vuitena posició, l’última que dona el bitllet per al torneig del KO. Albert Folguera va sorprendre d’inici amb un quintet gens habitual, amb Codony a la porteria en lloc de Deitg i sense Cañellas i Vives, dos dels fixos, apostant per la joventut de Duch, Sergi Folguera i Aragonès al costat de Jepi Selva.

El tècnic, conscient que el duel seria molt exigent i en una pista gran, tenia clar que havia de dosificar els jugadors. Després d’uns començaments de tempteig, amb a penes ocasions rellevants, el Girona es va trobar amb una immillorable oportunitat per inaugurar el marcador. Els col·legiats van assenyalar un més que rigorós penal que Moi Aguirre no va saber aprofitar, ja que Codony, amb ajuda del pal, va evitar el primer gol.

L’acció va esperonar els llistats, que van assumir el control del joc, movent bé la bola i fent possessions llargues. En el minut 11, una badada en defensa de Litus Sánchez la va aprofitar Selva per assistir Vives, que no va perdonar a dos metres de Llaverola. El gol va augmentar encara més el domini del Finques Prats, que va tenir diverses ocasions per augmentar la renda, com dos rematades de Paiva, una doble acció de Selva i un contraatac de Duch que el veterà Llaverola va desbaratar.I del que hauria pogut ser el 0-2 es va passar a l’empat, obra de Vázquez després d’aprofitar una gran assistència de Litus.

El criteri arbitral va treure de polleguera el Llista, que va veure com Vives era exclòs per una acció molt rigorosa. Encara que Codony va parar la falta directa llançada per Sánchez, res va poder fer per aturar el potent tret del mateix golejador gironí a un minut del descans, que posava per primera vegada al davant els locals.El Llista va tornar dels vestidors amb una altra cara i al cap de pocs segons Duch va poder marcar. Va ser el preludi de l’empat, que va tornar a fabricar Selva perquè Vives firmés el doblet als dos minuts de la represa.

El gol va deixar una mica groguis els locals, però els lleidatans no van saber treure’n profit. És més, Vives va errar la falta directa per la blava a Vázquez i tampoc van aprofitar els dos minuts de superioritat. El Girona, que va jugar amb només sis jugadors de pista, va començar a notar l’esforç i el Llista el va penalitzar.

Un penal forçat per Badia el transformava Paiva per posar de nou en avantatge el seu equip. Quatre minuts després (min.39) Aragonès, que acabava de saltar a la pista, situava el 2-4 en una acció personal. En ple domini lleidatà, Vives tancava la victòria i la seua gran actuació amb el tercer gol del seu compte amb un fort tret des de la mitjana distància.

Albert Folguera, abans de valorar el partit, va recordar Alexandre Acsensi, jugador del Caldes que va morir ahir en accident de trànsit. “M’agradaria donar el condol als pares de l’Alexandre, al seu germà i a tota la família del Caldes i als seus companys. Quan hem arribat al pavelló i hem conegut la notícia ens hem quedat gelats.

Era un partit molt difícil de jugar perquè s’acabava de morir un company, i a la vida el més important és la vida de les persones, i ens deixa una gran persona. Des d’aquí el meu condol més sentit”, va dir el tècnic llistat davant de les càmeres de Lleida TV. Folguera va reconèixer que va ser complicat centrar-se en el partit.

“En la xarrada prèvia al començament els jugadors estaven tocats, però havíem de competir, perquè ningú no ens havia dit que no juguéssim, i al Girona tampoc, i hi havia tres punts importants, perquè si ens guanyaven ens passaven a la classificació i seguíem a baix, i en canvi, si guanyàvem ens enganxàvem a la zona de dalt, i això era important.”Pel que fa a l’enfrontament disputat, el tècnic llistat va declarar que “el Girona sap al que juga i ho fa molt bé, i si es posen al davant tens molta feina. Hem hagut de lluitar molt durant tot el partit i estic content amb la victòria, llàstima que queda entristida per l’accident”.El seu homònim del Girona, Ramon Benito, es va queixar del diferent criteri arbitral, que canvia d’un partit a l’altre.