ELS DETALLS

L'AEM cau a casa contra el Rayo, que va marcar en el seu únic xut a porteria

L'AEM cau a casa contra el Rayo, que va marcar en el seu únic xut a porteria, i perd el primer partit després de nou d'imbatibilitat || L'equip lleidatà domina a plaer la possessió i perdona ocasions clares, però no pot reaccionar al gol del conjunt vallecà

Rubén López recrimina la seua actitud a Astudillo al ser substituïda en el minut 85 havent entrat al descans.CARLES MIRANDA

Estava clar que algun dia es trencaria la ratxa invicta de l’AEM, que estava a punt d’assolir un terç de competició. Però, després de nou encontres sense conèixer la derrota, el conjunt lleidatà va caure ahir en el partit menys esperat. No només perquè qui visitava el Recasens –on l’AEM havia guanyat els seus últims cinc enfrontaments– era el Rayo Vallecano, penúltim i amb només un punt com a visitant a la Lliga, sinó per com va transcórrer el matx.

L’equip lleidatà va dominar a plaer la possessió, no va donar opció al conjunt vallecà d’atansar-se a la porteria de Laura Martí, però va perdonar a dalt com poques vegades ho ha fet aquest curs i ho va pagar. Vaja si ho va pagar, perquè el Rayo Vallecano va marcar pràcticament sense arribar a posar la pilota a l’àrea lleidatana, amb una volea magnífica de Coronel en el minut 80 des de més de 25 metres, que se’n va anar directa al fons de la xarxa. El gol va desmuntar l’AEM del tot i va ser incapaç de reaccionar veient com s’escapava el triomf.Malgrat haver jugat partit diumenge a Oviedo, Rubén López va introduir només un canvi a l’onze, amb l’entrada de Gema Arrabal en el lateral destre.

El conjunt lleidatà va entrar seriós al duel, intentant controlar un Rayo hiperrevolucionat amb control de pilota i pausa en la possessió.A mesura que el Rayo anava baixant de revolucions, l’equip de Rubén López guanyava més i més terreny, amb Patri i Anita a molt bon nivell en el doble pivot, sabent trobar les costures del conjunt vallecà. La mateixa Anita va ser la primera a intentar-ho, amb un tret molt alt en el minut 7, abans que Yiyi fallés en la definició en dos accions clares. Al 18, no va impactar bé amb la pilota dins de l’àrea i, dos minuts després, va rematar fluix amb la puntera entrant des de l’esquerra.

La primera que va obligar a intervenir De Murga va ser Andrea, en el minut 23, amb un rematada de mitja volea escorada a la dreta de l’àrea, que la portera va treure amb els peus. El Rayo vivia cada vegada més a prop de la seua àrea, sense trobar vies de sortida davant d’un AEM que va continuar generant, encara amb més perill fins al descans. Yiyi va afinar la punteria en el minut 30, amb un tret des de la frontal per l’esquerra, que va acabar al travesser.

Gairebé immediatament, la madrilenya en va tenir una altra de claríssima, a centrada des de línia de fons de Cris García, que va rematar al punt de penal, però es va trobar una altra vegada amb els peus de De Murga, que va impedir el gol de l’AEM.El partit se’n va anar al descans i Rubén López va donar entrada a Astudillo per Yiyi, passant Arrabal a l’extrem esquerre. L’equip va sortir amb ganes d’aconseguir el gol que se li havia resistit en el primer temps, però ahir no era el dia. Tot just començar, Patri es va buscar espai per rematar sola a l’àrea després de dos dríblings, però la va enviar molt a dalt, i deu minuts després Mariajo va posar a prova de nou la portera del Rayo, que, de nou amb els peus, va rebutjar una rematada des de l’esquerra que Arrabal no va poder embocar en el refús.

La frustració es va anar apoderant de l’AEM, que continuava amb la pilota, però cada cop amb menys pausa, encara que ho va intentar de nou amb un tret llunyà d’Andrea (70’). El cop va arribar al 80, quan en una segona jugada d’un córner, la pilota va caure en Coronel –veterana argentina que ha arribat al Rayo a l’hivern– i aquesta la va embossar amb el pit i la va rematar de volea amb l’esquerra per anotar el gol del triomf per a les madrilenyes en la seua única ocasió (0-1). L’AEM va quedar noquejat i Rubén López va fer debutar Ginés, substituint Astudillo.

La veneçolana, que havia entrat al descans, no s’ho va prendre bé i va recriminar de forma molt irada la substitució al tècnic. L’equip lleidatà va tenir una última opció amb un rematada d’Iris en el 94, però el Rayo va sumar el primer triomf fora de casa i va trencar la magnífica ratxa de l’AEM en el dia menys pensat. Malgrat la inesperada derrota, el tècnic de l’AEM, Rubén López, va defensar el treball de les seues jugadores i va declarar que “hem estat molt bé amb pilota i no hem concedit gairebé cap ocasió”, malgrat que va lamentar que “quan perdones ho acabes pagant”.

“Ha passat com l’altre dia a Oviedo, però aquesta vegada en contra nostre”, va afegir el tècnic, que va deixar clar que “estic molt orgullós de les jugadores, per haver estat nou encontres sense perdre i haver fet el partit que hem fet avui”. López va reconèixer que “el gol ha estat un pal anímicament per a les jugadores i després no hem generat pràcticament res per l’ansietat que ens ha suposat”. El tècnic va insistir que “l’equip ha estat molt bé, també a nivell físic, i l’únic que ha passat és que no hem pogut guanyar”.

“Volíem guanyar per seguir a prop dels equips de dalt, però ha de servir-nos com a al·licient per anar al camp de l’Athletic Club B a guanyar”, va destacar.Preguntat sobre la substitució d’Astudillo en el 85, que la jugadora li va recriminar a la banqueta, va ser diplomàtic i va dir que “són coses del futbol” i va comprendre que “és normal que no es prengui bé un canvi, sobretot quan ha sortit al descans”.Per la seua part, Gema Arrabal, debutant ahir com a titular, va definir la derrota com “una ensopegada que revertirem com més aviat millor”.La mallorquina va reconèixer que “les noies estan tristes, perquè afrontar una derrota, i sobretot a casa, dol”. “Hem tingut la possessió, però no han arribat els gols”, va afegir. Arrabal va disputar ahir minuts com a lateral i com a extrem i va dir que “em sento còmoda jugant a les dos posicions”.