SEGRE

JUDO COMPETICIÓ

La lleidatana Ai Tsunoda, amb pas ferm cap als Jocs

La lleidatana aconsegueix a París el primer or en un Grand Slam || Derrota a la final la vigent campiona d'Europa

Ai, la segona per l’esquerra, amb la medalla d’or de París.

Ai, la segona per l’esquerra, amb la medalla d’or de París.IJF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ai Tsunoda va camí de fer realitat el somni de ser olímpica als pròxims Jocs de París 2024. La lleidatana va fer un nou pas al guanyar aquest diumenge el primer or en un Grand Slam, precisament el de la capital francesa, una de les cites més prestigioses del judo mundial. A més, ho va fer derrotant a la gran final de la categoria de fins a 70 quilos la vigent campiona d’Europa absoluta, la francesa Marie Eve Gahie.

Es tracta de la seua tercera medalla en un Grand Slam, després de la plata de Tbilissi i el bronze de Tòquio, les dos aconseguides l’any passat sent encara júnior, categoria en la qual va fer doblet al conquerir el títol tant mundial com europeu. El triomf a París va arribar a l’últim segon de la final, quan la jove judoka lleidatana, de tan sols 20 anys i que va portar en tot moment la iniciativa del combat, va forçar la tercera penalització de Gahie, que va certificar la victòria. Tsunoda, onzena a la classificació mundial de la seua categoria, s’havia imposat en primera ronda a la nipona Moka Kuwagata, en segona a la israeliana Maya Goshen i en tercera a la danesa Laerke Olsen, triomf que la va situar en la lluita per les medalles.

Ai, la segunda por la izquierda, con la medalla de oro de París / IFJ

A semifinals va topar amb la croata Barbara Matic, número u mundial i que el 2022 la va derrotar en dos ocasions. Però la tercera va ser la bona i la judoka del Dojo Lleida va acabar vencent per wazaari per plantar-se a la gran final davant Marie Eve Gahie, la vigent campiona d’Europa.Ai Tsunoda va dur en tot moment la iniciativa d’un combat en el qual Gahie, número cinc del rànquing mundial, mai va trobar la manera de frenar els continus atacs de la lleidatana i va ser castigada pel jutge amb tres penalitzacions. Ai participa fins dijous en el Training Camp Internacional de París i a finals de març competirà en el Grand Slam d’Antalya, a Turquia.

tracking