SEGRE

ATLETISME CARRERES POPULARS

El Sagrat Cor Trail d'Alguaire completa els 300 dorsals

Les 327 escales d'ascens al santuari tornaran a decidir els guanyadors

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, va presidir ahir la presentació de la prova.

El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, va presidir ahir la presentació de la prova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sagrat Cor Trail d’Alguaire viurà el proper 19 de febrer la sisena edició amb els poc més de tres-cents dorsals que ha ofert esgotats des de fa gairebé un mes. La participació es dividirà a parts iguals entre la prova trail, que tindrà un recorregut de 15 quilòmetres i 450 metres de desnivell positiu, i una caminada en la qual els participants hauran de cobrir onze quilòmetres i salvar un desnivell de 150 metres. Un any més, les 327 escales que cal ascendir per arribar al mirador del Sagrat Cor, que dona nom a la prova, tornaran a fer la selecció definitiva per decidir els guanyadors.

Entre els aspirants a la victòria destaca Laia Andreu, una especialista en carreres de muntanya i integrant de la selecció catalana de raquetes de neu, que ha pres part en campionats d’Europa i del món de l’especialitat, a més de l’atleta local Raquel Garsaball. Pel que fa a possibilitat d’ampliar el nombre de corredors inscrits, Jordi Terrado, director de la cursa i pertanyent a l’Associació Lo Makot, organitzadora de l’esdeveniment, va afirmar que “ens ho vam arribar a plantejar, perquè podries arribar fins als 400 o 450 atletes, però llavors no podríem oferir el servei que donem i tot seria molt més complicat”.

La Lliga de la Noguera de muntanya segueix en creixementLa Lliga de la Noguera de carreres de muntanya continua ampliant l’oferta i per a aquest 2023 ha programat nou proves, una més que l’any passat.

Respecte al 2022 ha caigut del calendari una de les dos Trails les Peülles, la que es disputava a Tartareu, però se n’han afegit dos, la Cursa de la Serp, prevista a la Sentiu de Sió el 21 de maig, i el Trail Montroig Extrem de Sant Llorenç de Montgai, que tancarà la Lliga 2023 el 28 d’octubre.La resta de carreres seran el Trail les Peülles de les Avellanes (26 de març), l’Esgarrinxada de Vilanova de l’Aguda (16 d’abril), el Trail Lo Meló d’Artesa de Segre (1 de maig), Trail Lo Bunker de Foradada (4 de juny), el Senglar Trail de Cubells (9 de setembre), la Gerbtrail de Gerb (7 d’octubre) i el Trail No Limits de Ponts (22 d’octubre).

tracking