SEGRE

PREMIS

Lleida, als Oscars gastronòmics

Almenys quatre productors lleidatans han estat distingits en els Great Taste Awards 2017 || La xarcuteria Cal Tomàs, de la Pobla, ha rebut quatre d’aquests guardons internacionals

Tomàs Gordó i els seus fills, Laura i Miquel, constitueixen la quarta generació dedicada a la ramaderia ecològica a Cal Tomàs de la Pobla.

Tomàs Gordó i els seus fills, Laura i Miquel, constitueixen la quarta generació dedicada a la ramaderia ecològica a Cal Tomàs de la Pobla.CAL TOMÀS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No és cap secret que els productes agroalimentaris lleidatans destaquen per la seua qualitat, la qual cosa fa que cada vegada siguin més apreciats fora de les nostres fronteres. En aquesta ocasió, el reconeixement ve des del Regne Unit, on aquest agost s’han celebrat els Great Taste Awards 2017, considerats els Oscars de la gastronomia.

Aquests premis, que se celebren des de fa 23 anys i que distingeixen productes alimentaris i begudes, han reconegut almenys quatre productors lleidatans: Cal Tomàs (la Pobla de Segur), Torrons i Mel Alemany (Os de Balaguer), El Molí dels Torms (els Torms) i Mahou San Miguel (Lleida). En total, es van presentar al concurs 12.336 productes internacionals, que van ser jutjats a cegues per 500 reconeguts paladars.

Mig miler de crítics, xefs, restauradors i productors van tastar els aliments a cegues

Entre els premiats d’aquest any es troba Cal Tomàs, a la Pobla de Segur, que és el primer any que es presenta al concurs i ha aconseguit quatre distincions pels seus embotits i hamburgueses. Cal Tomàs és una empresa familiar dedicada a la ramaderia de vedella ecològica i a l’elaboració d’embotits de porc.

Tenen una xarcuteria carnisseria a la Pobla des del 1913 (va ser la primera de la comarca) i distribueixen els seus productes entre xarcuteries i restaurants de Catalunya i el conjunt de l’Estat –especialment Barcelona i Madrid– i recentment s’han iniciat en l’exportació.

Laura Gordó és una de les responsables de l’empresa, juntament amb el seu germà, Miquel; el seu pare, Tomàs, i la seua mare, Eugènia Pérez. “Rebre aquest premi significa un reconeixement a la qualitat i l’artesania dels nostres productes en l’àmbit mundial, és un segell de qualitat i un gran reforç a l’hora d’exportar”, va afirmar aquest dimarts Laura. Tots els productes premiats s’etiqueten amb el segell d’excel·lència Great Taste, que té validesa per a tres anys i està reconegut mundialment.

dades i claus

  • 12.336 productes internacionals. És el nombre de productes presentats al concurs.
  • 60 premiats a Espanya. Els Great Taste Awards han distingit seixanta productes espanyols. 
  • Great Taste Awards. Se celebren al Regne Unit des de fa 23 anys i es consideren els Oscars de la gastronomia. Distingeixen productes i begudes d’àmbit internacional.
  • Tastos a cegues. Més de 500 crítics d’alimentació, xefs, restauradors, escriptors gastronòmics i productors han jutjat el material gastronòmic amb tastos a cegues. 

Mel, oli i cervesa, entre els premiats Torrons i Mel Alemany, empresa ubicada a Os de Balaguer, ha aconseguit, com Cal Tomàs, quatre premis per a dos de les seues mels, un torró i un còctel apícola. “Estem molt satisfets, ja que aquests guardons estan considerats els Oscars de l’alimentació delicatessen i premien productes de qualitat elaborats de forma artesanal”, va afirmar aquest dimarts Ferran Alemany, gerent de l’empresa.No és la primera vegada que Torrons i Mel Alemany figura a la llista dels Great Taste Awards. L’any passat també va aconseguir cinc premis (dos de torró i tres de mel).Aquesta empresa produeix seixanta tones de torró cada any, de les quals el 80% es ven a Catalunya; un 10%, a l’Estat espanyol, i el 10 per cent restant es destina a l’exportació. També va aconseguir un Great Taste Award l’oli Olicatessen, produït a El Molí dels Torms. La seua directora, Emma Rovira, es va mostrar satisfeta pel fet de repetir presència en aquesta distingida llista, ja que tampoc és la primera vegada que reben el premi. “Un any pots tenir sort, treure un bon producte, però quan repeteixes es demostra la constància i la qualitat continuada en el temps”, va afirmar. Per la seua part, Mahou San Miguel va ser distingida per la seua cervesa roja Alhambra Reserva, un premi que se suma a la llista d’altres distincions internacionals que ha aconseguit la marca. Entre el jurat dels Great Taste Awards es troben crítics d’alimentació, xefs, restauradors, productors, escriptors i periodistes gastronòmics. Tots els membres del jurat van puntuar els productes tenint en compte el sabor, la combinació d’ingredients, la textura i l’olor, sense conèixer la marca o el packaging.

Tomàs Gordó i els seus fills, Laura i Miquel, constitueixen la quarta generació dedicada a la ramaderia ecològica a Cal Tomàs de la Pobla.

Tomàs Gordó i els seus fills, Laura i Miquel, constitueixen la quarta generació dedicada a la ramaderia ecològica a Cal Tomàs de la Pobla.CAL TOMÀS

tracking