SEGRE

SALUT INICIATIVA

Lluita contra el càncer amb flors

L’Oncolliga Comarques de Lleida recull fons per comprar llits articulats per a pacients || Ara compten amb quinze per atendre cent famílies cada any

Una dona col·labora amb la iniciativa ‘Una flor per a un projecte’ a la taula de Ricard Viñes.

Una dona col·labora amb la iniciativa ‘Una flor per a un projecte’ a la taula de Ricard Viñes.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Oncolliga va sortir ahir als carrers de Lleida amb la ment posada en els malalts de càncer en situació terminal que viuen als seus domicilis. I és que la setzena edició de la campanya Una flor per a un projecte destinarà els fons recaptats a comprar llits articulats per cedir-los a aquests pacients. “El primer any de la iniciativa, vam recaptar 3.500 euros i en en vam comprar quatre. Des d’aleshores, hem destinat els fons a adquirir aparells per a l’hospital (vegeu el desglossament), però enguany hem volgut tornar als inicis”, explica Enric Martí, president de l’entitat.

Per aconseguir-ho, es van instal·lar ahir setze taules en diferents punts de la ciutat i es van posar a la venda un total de 16.000 flors amb les quals es pretenen recaptar 30.000 euros, aproximadament (la iniciativa també es porta a terme en altres localitats lleidatanes, tot i que en diferents dates).

Aquesta quantitat serviria per comprar llits articulats, que se sumarien als quinze amb què compten actualment (i amb els quals atenen cada any un centenar de famílies que contacten amb l’entitat o van derivades del CAP o dels equips de cures pal·liatives), així com per renovar matalassos. A més a més, també invertiran en el lloguer d’una furgoneta que permeti portar i recollir els llits dels domicilis (fins ara anava a compte de les famílies).

Però la iniciativa va molt més enllà, ja que l’Oncolliga Comarques de Lleida vol posar en marxa un nou projecte que han batejat com A prop teu. L’objectiu és muntar un servei d’acompanyament domiciliari a partir d’un nou grup de voluntariat (la formació tindrà lloc els pròxims dies 1 i 2 de desembre) i costejar atenció psicològica a pacients i familiars.

Setze edicions adquirint diferents aparells oncològics La campanya Una flor per a un projecte va nàixer l’any 2002 d’iniciativa de l’Oncolliga Comarques de Lleida amb l’objectiu de lluitar contra el càncer. Cada any, posen a la venda prop de 16.000 flors que serveixen per recaptar fons. Amb aquests, han adquirit diferents aparells per al tractament o el diagnòstic de tumors. Entre els últims, destaquen un electrocoagulador d’argó plasma, per al tractament endoscòpic dels tumors als bronquis, i un processador d’imatges de colonoscòpia.

tracking