SEGRE

TRÀNSIT MOBILITZACIONS

Autoescoles en peu de guerra

El col·lectiu de Ponent exigeix que la cap de la DGT a Lleida cessi pel col·lapse després de la vaga d’examinadors || L’aturada deixa sense examinar 3.300 alumnes lleidatans i dos mesos d’espera

Alumnes ahir en un classe teòrica de l’examen de conduir a l’autoescola Pallars a Cappont.

Alumnes ahir en un classe teòrica de l’examen de conduir a l’autoescola Pallars a Cappont.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de quatre mesos després de finalitzar la vaga d’examinadors de trànsit, el col·lectiu torna a estar en peu de guerra per la falta de mesures per pal·liar el col·lapse a les proves d’accés al carnet de conduir. En aquest sentit, l’Associació d’Autoescoles de Lleida ha presentat un document a la Prefectura de la Direcció General de Trànsit (DGT) de Lleida per exigir el cessament de la directora provincial, María José Soler, al culpar l’organisme de la falta de mesures per pal·liar el col·lapse al sistema que es va veure agreujat amb l’aturada durant cinc mesos dels examinadors. Segons va assegurar ahir el president de l’associació, Raül Viladrich (també president de l’associació de les autoescoles de Catalunya), actualment hi ha un total de 3.300 alumnes de la província de Lleida que estan pendents d’examinar-se del carnet de conduir, amb una llista d’espera de dos mesos, el doble que abans d’iniciar-se la vaga. Una situació causada per la falta d’examinadors, ja que, segons va denunciar, a diferència d’altres demarcacions catalanes i de la resta de l’Estat, no s’han creat noves places d’examinadors a la província ni es fan hores extres. A més, Viladrich va remarcar que no es fan desplaçaments fora de la jornada laboral als centres de la Seu d’Urgell i la Pobla de Segur, com es feia habitualment, la qual cosa redueix la capacitat de treball a la meitat. A aquest fet s’afegeix que el centre d’exàmens de Vielha segueix tancat i que no es disposa d’un dia fix d’examen, cosa que impossibilita que els alumnes o l’autoescola puguin programar les pràctiques. Això representa que, en alguns casos, els alumnes vegin caducar les taxes que paguen per examinar-se (98 euros) i la prova teòrica.

Arran d’aquesta situació, l’Associació d’Autoescoles de Lleida exigeix a la DGT que “normalitzi” l’escenari a la província amb examinadors itinerants, noves places i hores extres. Segons Viladrich, si no obtenen resposta per part de l’organisme de Trànsit, estudiaran portar a terme més mobilitzacions, com les que van fer l’estiu passat. El col·lectiu exigeix a la DGT que nomeni un nou cap provincial perquè gestioni els recursos disponibles a Lleida i tingui un “esperit de col·laboració” amb el sector.

tracking