SEGRE

INVESTIGACIÓ INCLUSIÓ

Una alumna de la UdL guanya el premi Colònies i Educació

Roser Palomar, autora de ‘Viure la diferència, colònies inclusives’ || El treball se centra en els joves amb diferències funcionals

Roser Palomar, guardonada pel seu treball de fi de grau a la UdL.

Roser Palomar, guardonada pel seu treball de fi de grau a la UdL.UNIVERSITAT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una estudiant d’Educació Social de la Universitat de Lleida (UdL), Roser Palomar, ha estat guardonada amb el premi Colònies i Educació 2018 per un projecte sobre estades inclusives per a joves amb diversitat funcional. En el seu treball, Palomar proposa trobar els aspectes que comparteixen els joves mitjançant l’organització de diferents tallers i activitats que estimulen el coneixement, l’autonomia, l’autoestima i la sexualitat dels joves usuaris.

L’estudiant, originària de Reus, es va mostrar sorpresa i va explicar que “no m’acabo de creure que m’entreguin aquest premi”, encara que es va mostrar il·lusionada perquè “això significa que el jurat també s’ha adonat que encara hi ha pocs programes de colònies que assegurin una inclusió real entre els joves participants”.

Sota el títol Viure la diferència, colònies inclusives, l’objectiu final seria “crear un espai en el qual no hi hagi barreres i s’estimuli la formació de nous vincles”.

El premi Colònies i Educació està impulsat per l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure (Acellec), l’Associació de Cases de Colònies i Albergs de Catalunya (Accac) i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, i aquest any arriba a la segona edició amb l’objectiu de potenciar la investigació dels valors pedagògics de les colònies escolars.

tracking