SEGRE

URBANISME REMODELACIÓ

La Rambla, més vianalitzada

El projecte de km-Zero preveu tres grans places i un carril de circulació per costat || Les obres, que començaran pel tram de Colom a finals del 2019, costaran 35,6 milions

Recreació virtual de la nova Rambla de Barcelona, amb més espai per als vianants.

Recreació virtual de la nova Rambla de Barcelona, amb més espai per als vianants.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de transformació de la Rambla de Barcelona començaran a finals del 2019 pel tram Colom-Santa Madrona i l’ajuntament preveu invertir 35,6 milions. Durant la presentació del projecte de reurbanització elaborat per km-Zero, l’arquitecta Itziar González va assegurar que la nova Rambla tindrà tres grans places: l’espai Moja-Betlem, el Pla de l’Os-Liceu i el Pla del Teatre-Teatre Principal. L’objectiu és ressaltar els edificis emblemàtics de la Rambla: el teatre Principal, el Liceu i l’església de Beltlem. El projecte preveu també un únic carril de circulació per costat de 3,5 metres d’amplada, la qual cosa permitrá ampliar les voreres fins a un mínim de tres metres. L’amplada del tram central variarà des dels 11 fins als 30 metres, es mantindrà elevat i delimitat per una vorada. Les voreres laterals també continuaran elevades. La idea general és crear un espai més funcional i millorar la mobilitat.

Així mateix, hi haurà sis parades d’autobús al llarg de la Rambla, tres per sentit, separades per una distància d’entre 350 i 400 metres. Respecte a la recollida de residus, es proposa un sistema mixt que combina la recollida diària domèstica amb illes per a la selectiva, ubicades en una zona de serveis. El projecte planteja també resituar els quioscos de premsa, que s’instal·laran entre arbres o en espais lliures d’arbrat i no en l’àmbit de la Rambla de les Flors-Sant Josep, que quedarà reservat per als quioscos de floristes. Se’n distribuiran tretze, sense que quedin uns davant dels altres i també entre arbres. A més, disposaran d’elements de recollida orgànica.

tracking