SEGRE

TRADICIONS GASTRONOMIA

Reserves al complet en restaurants de Lleida per als sopars i dinars d'empresa

Reserves al complet en restaurants de Lleida per als sopars i dinars d’empresa || La majoria es concentren aquest cap de setmana i el que ve, amb menús que continuen ajustats a la butxaca

El Bonum No Rules, amb reserves des del mes d’octubre, ahir amb un dels grups.

El Bonum No Rules, amb reserves des del mes d’octubre, ahir amb un dels grups.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les tradicions de l’època nadalenca són els dinars i sopars d’empresa. Treballadors i directius s’uneixen en una data concreta per deixar de banda la feina i gaudir d’aquestes dates en bona companyia. Els restaurants consultats per aquest diari van assenyalar que la majoria es concentren durant aquest cap de setmana i el vinent i que molts encara busquen un menú ajustat a la butxaca, amb un preu que va des dels 30 als 70 euros, en funció del menú triat i amb beguda inclosa. Tanmateix, tots van destacar que es manté l’augment de reserves registrat l’any passat i que sembla que els anys de la crisi van quedant enrere, però amb cautela. Caterina Marqués, encarregada de Clea Tushé, va assenyalar que les reserves van començar fa un mes i que en molts casos la meitat la paga l’empresa i la resta, el treballador. Per la seua part, Ramon Tudela, propietari de Bonum No Rules, va explicar que van començar a rebre trucades a l’octubre i que cada vegada els clients comparen més els preus. “Truca molta gent demanant informació i després ells s’asseuen i comparen menús i cost per decidir finalment on van a sopar”, va assenyalar. Un ajustament a la butxaca que també han notat des del restaurant del Celleret del Segre. El seu gerent, Juan Fernández, va afirmar que els comensals “miren molt el preu” i que tenen més reserves per fer dinars. “Encara que en la majoria paga el treballador, ha augmentat el percentatge d’empreses que es fan càrrec d’una part”, va destacar. Quant als plats a degustar, els entrants continuen sent l’estrella de la taula, encara que hi ha qui tria una opció més moderna. Jordi Vidal, propietari de L’Espurna, va assenyalar que ofereixen un menú degustació amb plats a compartir però de forma individual. “Ens representa més feina però és una manera de vetllar més pel menú de grup”, va assenyalar.

Els restaurants facturaran de mitjana més de 17.000 € Els dinars i sopars nadalencs que se celebren durant aquest mes entre amics i companys de feina deixaran una mitjana de 16.106 euros a cada establiment hoteler d’Espanya. Aquesta és la conclusió de l’estudi que ha dut a terme UniversalPay, companyia especialitzada en solucions de pagament físic i digital, en una mostra de 4.370 restaurant d’arreu de l’Estat. Aquesta xifra suposa un increment a la facturació per aquest tipus d’esdeveniments d’un 7% respecte a l’any passat. Als pagaments amb targeta, a més, cada comensal gastarà una mitjana de 46 euros per transacció en aquestes reunions. Per comunitats, Catalunya ocupa el sisè lloc, una facturació per restaurant de 17.642 euros, tot i que ocupa el cinquè lloc per la cua en despesa per client de 42,33 euros.

El Bonum No Rules, amb reserves des del mes d’octubre, ahir amb un dels grups.

El Bonum No Rules, amb reserves des del mes d’octubre, ahir amb un dels grups.AMADO FORROLLA

tracking