SEGRE

EQUIPAMENTS MEMÒRIA HISTÒRICA

Portes obertes al centre Lluís Companys del Tarròs

Treballen perquè a l’estiu pugui donar servei permanent

Visitants ahir al centre, que també va acollir la presentació d’un llibre.

Visitants ahir al centre, que també va acollir la presentació d’un llibre.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre d’interpretació dedicat al president Lluís Companys a la seua localitat natal, el Tarròs, va reobrir ahir al públic després de dos mesos tancat. Ho va fer de forma puntual amb una jornada de portes obertes i la presentació del llibre Amb samfaina o sense, de Josep Anton Vilalta.

L’alcalde de Tornabous, David Vilaró, va explicar que treballen per poder reobrir el centre, que es va inaugurar el 2014, a partir del maig o el juny de forma permanent, de dijous a diumenge al matí i dissabte també a la tarda, per oferir activitats culturals. Aviat sortirà a concurs la plaça de dinamitzador cultural i turístic de l’equipament.

L’espai només va rebre 188 visites el 2018. Ara l’objectiu del consistori és convertir-lo en un referent, incrementar els visitants i oferir un projecte educatiu per a les escoles i instituts a fi de donar a conèixer la trajectòria de l’únic president de la Generalitat (1934 i 1940) que va morir afusellat pel franquisme.

De moment, els interessats a visitar el centre poden concertar cita prèvia a través del correu ajuntament@tornabous.cat, tot i que només les ofereixen a grups. Vilaró va destacar que un grup de Suïssa ha sol·licitat una visita per al maig. També està prevista almenys una jornada de portes obertes al mes fins a l’estiu.

tracking