SEGRE

JUSTÍCIA MATRIMONIS

Més ruptures matrimonials a Lleida

Les demandes per divorcis i separacions repunten un 7% fins a l'inici de la crisi sanitària amb 237 casos || En vora set de cada deu dissolucions les parts aconsegueixen arribar a un acord

Vista del primer casament celebrat a la Paeria després del final de la fase 2 del confinament.

Vista del primer casament celebrat a la Paeria després del final de la fase 2 del confinament.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primeres dades de l’any sobre ruptures matrimonials apunten que aquestes van a l’alça a les comarques lleidatanes, encara que no tenen en compte el confinament, ja que només corresponen fins al 14 de març, quan va començar l’estat d’alarma i el confinament pel Covid-19. Segons les dades publicades ahir pel Consell General del Poder Judicial, en el primer trimestre de l’any es van presentar un total de 237 demandes de dissolució matrimonial, la qual cosa suposa un augment del 7,2% respecte al mateix període de l’any passat. Com a nota positiva, en vora set de cada deu casos les parelles arriben a un acord i eviten un plet contenciós.

Entre gener i març es van presentar als jutjats de la província un total de 232 demandes de divorci, la qual cosa representa un augment del 9% respecte als mateixos mesos del 2019. D’aquestes sol·licituds, 155 van ser de forma consensuada entre les parts i 77 casos més no hi va haver acord. Malgrat repuntar el nombre de divorcis a la província de Lleida, en el primer trimestre de l’any s’ha produït un lleuger descens de les separacions, amb 8 demandes, una menys que en el mateix període de l’any passat, cinc de les quals de forma consensuada.

No consta en les dades, ja que l’estadística només inclou fins al 14 de març per la crisi sanitària

Així mateix, s’han registrat menys demandes per modificació de mesures i de guàrdia i custòdia dels fills. Segons el Consell General del Poder Judicial, en el primer trimestre es van comptabilitzar 71 peticions de modificació de mesures previstes en l’acord de dissolució matrimonial, de les quals només 27 es van produir amb acord entre les parts. També es van produir 74 peticions de canvis en la guarda i custòdia de fills no matrimonials, en les quals una trentena van ser consensuades.

Els experts ja van detectar un augment de les consultes de divorcis i separacions a les comarques lleidatanes arran del confinament, demandes que podrien retardar-se a causa de la crisi econòmica. En el primer trimestre, no es va produir cap ruptura de parella estable.

Divorcis i separacions van seguir a la baixa en el conjunt de l’EstatLes demandes de separacions i divorcis han mantingut la tendència a la baixa en els primers mesos de l’any, de manera que fins al 14 de març passat, quan es va decretar l’estat d’alarma i el confinament de la població, van caure un 18,5 per cent respecte al mateix període de l’any passat en el conjunt de l’Estat. Les Balears és la comunitat autònoma amb el major nombre de demandes per cada 10.000 habitants (6,6) i Catalunya es troba al setè lloc, amb 5,8 demandes de ruptures matrimonials per cada 10.000 habitants.

tracking