SEGRE

METEOROLOGIA ESTIU

Ponent ja supera els 40 graus

Lleida ciutat va registrar 40,4º, temperatura a la qual s'arriba per primera vegada aquest any || El Servei Meteorològic alerta que avui serà el dia més calorós d'aquesta onada, que acaba demà

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta que avui serà el dia més calorós de l’onada.

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta que avui serà el dia més calorós de l’onada.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La calor sufocant es va fer notar ahir en nombrosos municipis de Ponent i va fer patir de valent els seus veïns, en la que va ser la primera jornada d’una onada de calor que està previst que s’allargui fins demà, segons va informar Protecció Civil, que mantindrà activat el pla Procicat per altes temperatures. Els termòmetres es van disparar fins als gairebé 41 graus a Lleida ciutat o els 40 a Oliola, que van liderar el rànquing de màximes a tot Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), la llista la van completar Alcarràs i Torres de Segre amb 39,5; els Alamús i Seròs amb 39,1 i Albesa i Vilanova del Segrià amb 39 graus. En aquest sentit, des del Meteocat van advertir que avui serà la jornada més asfixiant d’aquesta onada de calor i que la previsió és que el mercuri superi els 40 graus a la major part de les comarques del pla de Lleida. Així mateix, val a recordar que des d’ahir i fins demà el Segrià, Pla d’Urgell, la Noguera i les Garrigues es mantenen en alerta taronja (perill alt) per un episodi continuat de temperatures extremes, mentre que la resta de la província segueix en alerta groga (perill moderat). A més, a excepció del Pla, el departament d’Agricultura va activar ahir en aquests territoris el nivell 2 del pla Alfa de risc d’incendis i el mantindrà durant la jornada d’avui.

A Catalunya, tots els estius a partir de l’any 2013 han registrat temperatures de 40 graus o superiors, segons el Meteocat. Per a aquests dies els metges aconsellen hidratar-se bé, no exposar-se al sol i ingerir àpats poc abundants.

tracking