SEGRE

GASTRONOMIA CORONAVIRUS

Solidaritat banyada amb cervesa

La fàbrica artesana de Bossòst, Refu, impulsa el Cobeer-19, un projecte per recaptar fons per lluitar contra el virus || Un total de 46 productors de tot l'Estat s'han sumat a la iniciativa

L’impulsor del projecte, David Serrano, treballant a la fàbrica de Bossòst, Refu.

L’impulsor del projecte, David Serrano, treballant a la fàbrica de Bossòst, Refu.REFU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ajudar els que més ho necessiten fent el que saben fer més bé: cervesa. Aquest és l’objectiu del projecte Cobeer-19, una iniciativa impulsada per la fàbrica de cervesa artesana de Bossòst, Refu, i el seu gerent David Serrano. “Mentre estàvem confinats durant l’estat d’alarma, se’m va ocórrer que, aprofitant la sinergia que sempre ha existit entre els fabricants artesans d’aquest producte, podríem impulsar un projecte que ajudés la gent a superar aquesta situació tan difícil que ha provocat la pandèmia”, va explicar Serrano. Dit i fet. Entre els mesos d’abril i maig es van posar en contacte amb nombroses cerveseres de tot l’Estat, entre aquestes cinc de Lleida (Ctretze de la Pobla de Segur, Lo Vilot d’Almacelles, La Vella Caravana de Menàrguens i Lo Perot de Penelles) i van decidir fabricar una cervesa per a l’ocasió, o utilitzar-ne alguna que ja estigués al seu catàleg i destinar el 19% dels beneficis de les vendes a entitats solidàries de la seua pròpia localitat. Al principi van ser 29 els artesans que es van sumar al projecte, però ara com ara ja són 46, de llocs tan diferents com Madrid, Barcelona, Tarragona, Saragossa, Guipúscoa, Santander o Burgos. En aquest sentit, tots aquells que vulguin comprar una d’aquestes cerveses podran distingir-les pel logotip identificatiu del projecte (Cobeer-19) que totes les ampolles portaran imprès. Així mateix, Serrano va insistir que aquesta iniciativa té un doble vessant: d’una banda, “ajudar els que més ho necessiten ara mateix” i, de l’altra, “conscienciar la ciutadania de la importància del consum local per salvar el petit comerç de la crisi econòmica desencadenada per culpa del Covid-19”.

De moment, alguns productors encara estan decidint a quina entitat destinaran els diners recaptats i triant quina cervesa de la seua carta elegir o si en fabricaran una en concret. “Al setembre procurarem que els 46 participants ho tinguin tot ja decidit i en marxa. Cada empresa li posarà el preu que consideri i la quantitat d’ampolles que destinaran al projecte”, va indicar Serrano.

Destinaran el 19% dels beneficis de les vendes d’una de les seues cerveses a entitats solidàries locals

Per la seua part, des de Refu van concretar que ells han elaborat al voltant de 1.200 litres d’una cervesa especial i que destinaran tots els diners que recaptin al Banc dels Aliments. Una altra de les cerveseres lleidatanes que han revelat a quina entitat entregarà els diners és la Ctretze, de la Pobla de Segur, que ho farà a l’hospital del Pallars.

Segons l’informe efectuat pel Gremi d’Elaboradors de Cervesa Artesana i Natural de Catalunya sobre els efectes que la crisi sanitària del coronavirus ha provocat al sector, la producció d’aquesta beguda va arribar a reduir-se en un 77%.

tracking