SEGRE

Aquestes són les deu millors marques de llet segons l'OCU

Aquestes són les deu millors marques de llet segons l'OCU

Aquestes són les deu millors marques de llet segons l'OCU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La llet semidesnatada, amb un contingut en greix reduït, és la més consumida a Espanya. Un 46,5% de la llet clàssica que es ven és semidesnatada, amb una quantitat de greix intermedi (d’1,5 a 1,8%) entre la llet sencera (almenys 3,5% de greix) i la desnatada (0,5% de greix a tot estirar).

L’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha analitzat 38 marques de llet semi amb bons resultats globals, encara que el procés industrial i la degustació marquen diferències. La qualificació global és com a mínim acceptable en pràcticament totes les llets i són majoria les llets semi de bona qualitat, però existeixen notables diferències.

De fet, només 7 de les 38 marques poden qualificar-se com a|com molt bones. La millor llet semidesnatada segons OCU és la d’Hacendado (Mercadona), que ha puntuat amb un 78 sobre 100. A favor seu, la bona nota en qualitat del processat industrial i en degustació, destacant aspectes com la seua cremositat i la intensitat del seu sabor. I s’hi suma el seu baix preu (0,58 euros/litre). Les marques de distribució (marques blanques) són, de mitjana, un 22% més barates que la resta, ja que és un producte que sol utilitzar-se com a reclam.

En segon lloc, l’OCU atorga una puntuació de 76 punts sobre 100 a la llet semidesnatada El buen pastor. Obté cinc estrelles (sobre cinc) en valor nutricional i higiene. Un producte completament estèril i sense cap creixement bacterià. Amb quatre estrelles en la qualitat del processat i degustació i amb tres estrelles en etiquetatge. Té un preu de 0,90 euros el litre.

Clesa Bienatur se situa en tercer lloc amb 75 punts sobre 100. Amb el màxim d’estrelles qualitat nutricional, qualitat del processat i higiene. Un producte envasat per Feiraco Lácteos, amb un preu de 0,75 euros el litre.

L’OCU atorga una puntuació de 71 punts sobre 100 a la llet semidesnatada Llet Nostra. Obté cinc estrelles (sobre cinc) en higiene i qualitat nutricional, destacant els greixos, proteïnes i calci. Un producte envasat per Llet Nostra Alimentaria, amb un preu de 0,89 euros el litre.

En cinquè lloc, l’OCU valora amb 70 punts sobre 100 a la llet semi Bayena, envasada per Kaiku i que costa 0,85 euros el litre.

Leche Pascual apareix en sisena posició, també amb 70 punts sobre 100. S’han revisat les seues característiques i s’ha comprovat que compleixen tots els requisits necessaris. Té un preu de 0,85 euros el litre.

En setè lloc, amb 70/100, Alipende (Ahorramás) és considerat per l’OCU com a compra mestra. Aporta una molt bona qualitat nutricional i rep una bona valoració pel seu sabor. El punt més feble és la qualitat del processat, en la qual obté una valoració simplement correcta. Producte envasat per Grup llet Río a un preu de 0,58 euros el litre.

L’OCU atorga una puntuació de 69 punts sobre 100 a Eroski, que se situa en vuitè lloc. Un producte de bona qualitat, amb el màxim d’estrelles en tres paràmetres: etiquetatge, qualitat nutricional i higiene i quatre estrelles en la qualitat del processat. Envasada per Lactis de Karrantza, es ven a 0,70 euros el litre.

En novena posició es troba Cremosita, amb 68/100, el punt feble de la qual es troba en la qualitat del processat i degustació. El producte s’ha sotmès a una degustació per part d’un plafó|panell de tècnics jutges experts especialitzats, que han valorat el color, homogeneïtat, olor, sabor, cos i persistència del sabor. Té un preu de 0,58 euros el litre.

I en desena posició, La vaquera, una altra compra mestra segons l’OCU per la seua bona qualitat a un preu ajustat. Valorada amb 68/100, dins dels seus punts febles hi ha la proteólisis, en la qual obté una valoració negativa (2 estrelles). La degustació és correcta, sense característiques destacables. Envasada per Llet Celta, es ven a 0,56 euros el litre.

tracking