SEGRE

Aquests són els aliments que més han pujat de preu de cara a Nadal

Aquests són els aliments que més han pujat de preu de cara a Nadal

Aquests són els aliments que més han pujat de preu de cara a Nadal

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan ja falten poques setmanes per Nadal l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ha revisat en mercats municipals, supermercats regionals i hipermercats nacionals de les vuit grans ciutats espanyoles el preu de diversos aliments típicament nadalencs: lletó per rostir per quarts, redó de vedella, pularda, gall dindi, pernil ibèric al tall (50%), llombard, pinya, besuc, llobarro d’aqüicultura, lluç al tall, angules, llagostins cuits no congelats (calibre 40/60), percebes gallecs, cloïsses bavoses i ostres (dotzena).

Una curiositat de l’estudi és que aquests productes ja s’havien incrementat un 8% en general abans del pont de la Constitució. Amb pujades a 9 dels 15 aliments analitzats, les angules són les més cares segons aquest estudi amb un creixement del 53% (1.387 euros el quilo).

Destaquen també el besuc, que desde 2015 s’ha incrementat un 142% fins assolir els 47,4 euros de mitjana el quilo que costa per a 2021 (ha pujat un 15% respecte a 2020). Altres aliments destacats són les cloïsses (36% l’últim any per situar-se en 22,8 euros de mitjana), les ostres (28%, amb 27,8 euros) i el corder (22%, amb 18,4 euros).

El llobarro, el gall dindi, la pinya i el pernil ibèric són els altres productes que durant aquests dies costen més que fa un any encara que la seua pujada és més moderada respecte als primers llocs del rànquing.

tracking