SEGRE

Set aliments que afecten el son i no s'han de menjar a la nit

Set aliments que afecten el son i no s'han de menjar a la nit

Set aliments que afecten el son i no s'han de menjar a la nit

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Digestions pesades, insomni o problemes estomacals... L’alimentació juga un paper fonamental en la qualitat del nostre somni|son. Igual com existeixen aliments que ajuden a dormir millor, alguns d’altres no ajuden aquest objectiu pel que és recomanable evitar-los abans d’anar al llit.

  1. Lactis. Sempre s’ha dit que prendre un vas de llet abans d’anar a dormir afavoreix el son. Però caldria evitar els lactis a la nit ja que el caseïnat de calci pot provocar un excés d’àcid a l’estómac i ser difícil de digerir.
  2. Cítrics. L'elevat nivell d’acidesa dels cítrics pot causar pesadesa, digestions pesades i acidesa estomacal si es pren de nit. Encara que els seus efectes no són els mateixos per a totes les persones, el millor és no menjar taronges, mandarines o fins i tot el suc abans d’anar a dormir.
  3. La carn roja. En estar carregada de proteïnes i greixos, té una digestió més lenta i pesada que pot provocar molèsties. El millor és optar per carns més lleugeres com les d'au o substituir-les per peix.
  4. La pasta. Consumir pasta, arròs o aliments d’aquest tipus poc abans d’anar a dormir pot provocar que es guanyi pes amb més facilitat i problemes estomacals a causa de la seua lenta digestió.
  5. L’enciam i les verdures crues en general, tenen un alt contingut en vitamines i també en fibra. Aquesta última pot complicar les digestions d’algunes persones si es pren poc abans d’anar a dormir, provocant gasos o inflor. Encara que les amanides són una opció perfecta per al sopar, si vols sentir-te encara més lleuger el millor és que optis per verdures cuinades al vapor.
  6. El xocolate. A més de les calories que aporta, el xocolate conté cafeïna i nutrients que omplen el cos d’energia, especialment si és negre.
  7. El meló. Pot ocasionar problemes digestius si es pren abans de dormir. El seu alt contingut en aigua també pot provocar que es dilueixi l’àcid de l’estómac, dificultant la digestió, si es pren en grans quantitats.
tracking