SEGRE

'Minairó', 'carquinyoli', 'borinot', 'tafaner'... comencen les votacions per posar nom al segon nanosatèl·lit de la NASA catalana

Llançament del nanosatèl·lit Enxaneta.

Llançament del nanosatèl·lit Enxaneta.GK LAUNCH SERVICES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les votacions per escollir el nom del segon nanosatèl·lit de Catalunya han començat aquest dilluns, segons ha informat el Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat. Durant les dos primeres setmanes de maig, els espectadors del programa InfoK de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) han fet arribar 256 propostes, 50 més que les que es van rebre en la crida per anomenar el primer nanosatèl·lit català (que finalment va ser batejat amb el nom d'Enxaneta).

D’entre totes les propostes, l’equip de l'InfoK i els responsables del llançament del satèl·lit n'han elegit 10: 'borinot', 'carquinyoli', 'espiadimonis', 'espurna', 'esquitx', 'estel', 'galet', 'menut', 'minairó' i 'tafaner'. Ara, els espectadors d'InfoK podran votar fins al 31 de maig.

El segon nanosatèl·lit del Govern s'enlairarà en els propers mesos, tal com ha anunciat el Departament. Aquest nou llançament tindrà per missió l'observació de la Terra a fi d’ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica.

tracking