SEGRE
alt

Fortes ratxes de vent a Lleida en una imatge d'arxiu.Jordi Echevarria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha alertat de fortes ventades (amb ratxes superiors als 72 km/h) al Pirineu i al terç sud de Catalunya. El vent bufarà de component nord i també component nord-oest al terç sud, amb cops entre els 90 km/ i que podrien arribara superar fins als 100 km/hora, sobretot aqueta tarda.Tot plegat, informa Meteocat, amb una temperatura amb tendència a la baixa. 

Proteccció Civil recorda que davant d'un avís de vent cal tancar i assegura portes, finestres i tendals així com abaixar completament les persianes.  Al carrer, es recomana evitar parcs, jardins i zones boscoses.  També es recomana no practicar esports a l'aire lliure ni al mar. En l’esquí, s'ha de tenir en compte que els remuntadors poden veure’s afectats pel vent.

A part del vent, hi haurà precipitacions en forma de neu als Pirineus, amb una cota de neu que se situarà al voltant dels 1.200 metres. Es poden arribar a acumular més de 20 centímetres per sobre dels 1.300 metres durant les jornades de dilluns i dimarts. 

Per al dimarts s'espera una situació més tranquil·la, encara amb nuvolades al quadrad nord-est. El que sí que es mantindrà són les nevades al vessant nord del Pirineu, en cotes de 1.200 metres i temperatura a la baixa. A la tarda encara hi haurà el cel tapat al vessant nord del Pirineu però a la resta domini de més sol i temperatures sense gaires canvis. 

tracking