SEGRE

Les marques i models de cotxe més fiables del mercat

El logo de Toyota.

El logo de Toyota.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consultora J.D. Power ha publicat els resultats del seu últim estudi sobre qualitat i fiabilitat dels automòbils, realitzat al llarg de 2022 als Estats Units. J.D. Power puntua els cotxes basant-se en una mitjana del nombre de problemes experimentats per cada 100 vehicles (PP100). La consultora va analitzar un total de 184 avaries específiques en diferents categories, amb una mitjana de 186 problemes per cada 100 vehicles. Els resultats de l’estudi es van obtenir a partir de l’opinió de més de 30.000 persones que van comprar els seus automòbils el 2020, sobre els sistemes d’assistència a la conducció, la climatització, l’exterior i interior dels vehicles, el motor, els seients, i l’experiència.

Les conclusions que es poden extreure són que la mitjana d’avaries ha baixat en el còmput global de les marques, tot i que encara persisteixen els problemes tecnològics, sent el software i els sistemes multimèdia els que més problemes ocasionen. L’informe revela que la categoria d’infoentretenimiento continua sent la més problemàtica, amb una mitjana de 49,9 PP100, és a dir, que la meitat dels enquestats van tenir problemes amb els sistemes de reconeixement de veu dels seus vehicles, el sistema Bluetooth, la connectivitat a través d’Android Auto i Apple CarPlay, les funcions tàctils, els ports USB i els sistemes de navegació, qualificats com a|com obsolets.

La marca més ben valorada és Lexus, amb 133 problemes per cada 100 vehicles, seguida de la marca de luxe de Hyundai, denominada Genesis (144 PP100), Cadillac (173 PP100) i BMW (184 PP100). Per la seua part, en la llista de les marques generalistes, trobem la primera Kia amb 152 problemes per cada 100 vehicles, seguida de Buick (159 PP100), Chevrolet (162 PP100), Mitsubishi (167 PP100), Toyota (168 PP100) i Hyundai (170 PP100). Pel que fa a la marca més mal valorada i, per tant, la menys fiable, trobem Land Rover amb 273 problemes per cada 100 vehicles.

Quant als models més fiables del mercat, J. D. Power atorga un total de sis premis a Toyota Motor Corporation pels Lexus NX, Lexus RX, Toyota C-HR, Toyota Highlander, Toyota Sienna i Toyota Tacoma. BMW AG rep quatre premis pels models BMW Sèrie 4, BMW X2, BMW X5 i Mini Cooper; mentre que General Motors Company rep uns altres quatre guardons pels Chevrolet Blazer, Chevrolet Silverado HD, Chevrolet Tahoe i GMC Serra. Finalment, Hyundai Motor Group rep tres reconeixements pels seus models Kia Forte, Kia Optima i Kia Sportage. De tots ells, els models Toyota C-HR i Lexus RX són els dos més ben valorats de l’estudi, cada un amb 111 PP100, pel qual empaten i es converteixen en els cotxes més fiables del mercat.

tracking