SEGRE

LLEURE SEGURETAT

El pla d’emergències de la Biloba torna a enfrontar Govern i Paeria

Les dos administracions no es posen d’acord sobre qui l’ha d’avaluar

Vista de l’interior de la discoteca Biloba, al polígon Neoparc.

Vista de l’interior de la discoteca Biloba, al polígon Neoparc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La discoteca d’estiu Biloba continua provocant discrepàncies entre la Generalitat i la Paeria. Primer va ser el conflicte sobre la concessió de la llicència, que ha acabat motivant que la Generalitat hagi notificat al jutjat la propera presentació d’un recurs contenciós contra la Paeria, al considerar que la discoteca es troba dins del perímetre de seguretat dels dipòsits de la CLH i, per tant, que és una activitat incompatible.

Ara les diferències, de menor importància, estan motivades per qui ha d’homologar el pla d’autoprotecció, que regula les accions a seguir en cas d’una emergència que, per exemple, obligui a evacuar el recinte. La Paeria, al concedir la llicència, va dictaminar que els promotors havien de presentar el pla a la Generalitat perquè fos la comissió de Protecció Civil de Catalunya l’encarregada d’homologar-la. Però Protecció Civil de la Generalitat l’ha remès ara a la Paeria, ja que, segons va explicar a aquest diari un responsable d’aquest organisme, la normativa obliga que sigui el departament de Protecció Civil del mateix ajuntament el que l’avaluï.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va confirmar que han rebut aquesta notificació, però que l’han traslladat a l’empresa perquè torni a presentar-lo al Govern. “Els establiments de temporada són competència de la Generalitat”, va afirmar el tinent d’alcalde. Ara caldrà veure qui es fa finalment càrrec d’avaluar el pla.

Un canvi d’última hora va permetre obrir sense pla? Diversos informes de la tècnica municipal de Protecció Civil, que va indicar inicialment que l’activitat era “incompatible” amb la CLH, condicionaven l’obertura de la Biloba a tenir el pla d’autoprotecció homologat “des de l’inici”, i així constava a la llicència atorgada el 14 de juliol. L’empresa va al·legar que la llei dóna sis mesos per fer-ho i que, mentrestant, l’activitat pot funcionar, i un altre decret del dia 27 només l’obligava a presentar-lo. Larrosa, que el va firmar, va dir que els informes anteriors havien obviat aquest punt de la llei i que així ho va fer constar el cap de secció d’activitats.

tracking