SEGRE

SEGURETAT

La Urbana, amb problemes per vigilar actes festius per la negativa a fer hores extres

La prefectura va haver d’obligar a treballar 8 agents en la cavalcada de Reis aplicant el reglament al faltar voluntaris || La Paeria preveu reunir-se amb organitzadors de curses atlètiques per “racionalitzar-les”

Membres de la Policia Local, durant la tradicional parada del dia de la seua patrona, santa Cecília.

Membres de la Policia Local, durant la tradicional parada del dia de la seua patrona, santa Cecília.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La falta d’agents voluntaris per fer hores extraordinàries en festius està provocant maldecaps a la Guàrdia Urbana per cobrir els serveis derivats dels actes esportius, culturals o de lleure que tenen lloc aquells dies i que proliferen cada vegada més, especialment les curses atlètiques. Aquesta situació va arribar al punt culminant en l’última cavalcada de Reis, quan la prefectura va haver de fer ús d’un article del reglament intern que permet obligar a treballar agents que estan de festa en el cas que sigui necessari perquè no hi ha personal suficient per a un servei.

Fonts del cos van indicar que finalment van haver d’acudir-hi un total de vuit agents. Així mateix, a la festa de Carnaval diversos comandaments van haver d’encarregar-se de cobrir part del dispositiu perquè també hi va haver falta de voluntaris.

La regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, va confirmar l’existència d’un “problema” creat per la proliferació d’actes que la Urbana ha d’assumir els caps de setmana i festius i pel fet que molts agents no estan disposats a renunciar a un dia de festa per cobrir-los. En aquest sentit, va confirmar que en els últims anys han hagut de recórrer “excepcionalment” en dos ocasions a obligar a treballar urbans.

Davant d’aquesta situació, Mestres va anunciar que pròximament la seua regidoria i la de Cultura i Esports tenen previst fer una reunió amb responsables de l’organització de curses atlètiques a fi d’intentar “racionalitzar” el calendari.

“Fer esport és un dret i és bo, però estaria bé introduir criteris de racionalització”, va destacar, apuntant a la possibilitat d’unificar algunes carreres o caminades que ara se celebren en dies diferents i que no són especialment multitudinàries. Així mateix, va indicar que abans de donar el vistiplau a una activitat d’aquest tipus, la Guàrdia Urbana ja revisa el seu recorregut amb la finalitat d’intentar que els talls de trànsit siguin els mínims possibles. “Totes les curses estan controlades per membres de l’organització i per voluntaris de Protecció Civil, però la llei obliga que els encreuaments estiguin vigilats per la Policia Local”, va detallar.

D’altra banda, fonts del cos van ratificar que cada vegada són més els urbans que rebutgen fer hores extres i que això comporta que el seu pes recaigui en comandaments intermedis, com caporals i sergents. “Al final sembla que sempre són els mateixos els que les fan, però és que no hi ha més agents voluntaris”, van assenyalar en aquest sentit.

D’acord amb el conveni vigent, la retribució per hora extra en dia festiu és de gairebé 21 euros, que s’eleva a prop de 25 si és de nit.

Comandaments i urbans arriben a acumular-ne més de cent en un any Els efectius de la Guàrdia Urbana fan en conjunt més de deu mil hores extraordinàries a l’any, d’acord amb les dades de fa dos exercicis. Diversos comandaments i agents van arribar a acumular llavors fins a un centenar d’hores per cap i un dels primers va arribar a les 180. A banda del fet que solen ser sempre els mateixos els que es presten a fer hores extraordinàries, fonts del cos van indicar que aquesta concentració està afavorida per l’augment de places vacants arran que des de fa temps cada any tan sols es convoquen oposicions per cobrir dos places.

tracking