SEGRE

URBANISME

Una casa de Boters s'ha d'enderrocar pel robatori de puntals a l'interior

El número 7 d’aquest carrer del Barri Antic, que estava desallotjat des del 2013 || La falta d’aquests reforços suposa un greu risc d’ensorrament sobre la via pública

Imatge de l’edifici del número 7 del carrer Boters, on ja hi ha un bon nombre de solars.

Imatge de l’edifici del número 7 del carrer Boters, on ja hi ha un bon nombre de solars.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha dictat una ordre de demolició per ruïna imminent de l’edifici situat al número 7 del carrer Boters, l’estabilitat del qual ha quedat compromesa després que el mes passat es produís un robatori a l’interior en el qual els lladres es van emportar els puntals que sostenien l’estructura.

Segons assenyala l’informe tècnic, la falta d’aquests elements de suport suposa un problema molt greu, ja que la majoria dels elements estructurals queden sense suport i, en cas de col·lapse de l’edificació, “podria posar en perill la seguretat a la via pública”. Durant la inspecció de l’edifici, es va constatar també que havia estat utilitzat per al consum de drogues i que estava ple de residus, amb una falta total de salubritat i d’higiene.

L’edifici està deshabitat des que es va desallotjar el 2013 a causa del mal estat de l’edificació i ja va patir un robatori llavors a l’interior, quan estava precintat per la Urbana, en el qual es van emportar les instal·lacions. Des d’aleshores, els tècnics de la propietat i de l’ajuntament n’han anat controlant l’evolució i efectuant-hi alguns treballs, com el tapiat dels accessos l’any 2014 i la instal·lació de puntals el 2015. El 2016, alguns dels propietaris van presentar un escrit anunciant la seua voluntat de demolir l’edifici, que estava inhabitable, però un dels amos, una immobiliària, no es va pronunciar, a pesar que la Paeria la va multar fins en cinc ocasions per no haver-ho fet.

Actualment, el consistori ha decidit decretar la ruïna imminent d’aquest immoble i ordenar als propietaris que en duguin a terme la demolició de forma immediata. Si no ho fan, la Paeria l’executarà de forma subsidiària. A aquest efecte, ja ha demanat pressupost a l’empresa encarregada d’aquest servei, la firma B. Biosca, que l’ha xifrat en 25.843 euros.

Les Claus

  • Edifici en mal estat. Aquesta construcció, que data del 1925 i compta amb una superfície edificada de 360 metres quadrats, es trobava en mal estat des de feia anys, com passa amb molts dels edificis d’aquesta zona. Es va desallotjar l’any 2013 i estava buit i tapiat.
  • Robatoris. La casa ja va patir un robatori el 2013 i el mes passat n’hi va haver un altre en el qual van sostreure els puntals que asseguraven l’estabilitat de l’immoble.
  • Ruïna. Davant d’aquesta situació, la Paeria ha ordenat als propietaris la demolició i podria fer-ho subsidiàriament. 

Demolició d’urgència de dos construccions a les Basses La Paeria ha hagut de portar a terme d’urgència la demolició de dos edificacions situades a l’entrada del parc de les Basses, les antigues taquilles i uns serveis, que estaven en unes condicions molt precàries. Els tècnics municipals van constatar que aquestes construccions estaven molt danyades a conseqüència dels efectes de la pluja i el vent, el vandalisme i impactes de vehicles, que les havien deixat en una situació “límit”, amb part de l’estructura en estat ruïnós. És per aquesta raó que l’àrea municipal de Disciplina Urbanística va ordenar-ne la demolició immediata, amb caràcter d’emergència. L’actuació d’enderrocament d’aquestes dos estructures ha comptat amb un pressupost de 10.767,15 euros i ha estat encarregada a l’empresa B. Biosca, que és la mateixa que executa els treballs del pla de xoc per posar a punt les instal·lacions del parc de les Basses per al seu ús per part dels ciutadans, abans de treure a licitació la gestió del càmping i restaurant. Aquesta actuació té una envergadura molt més gran i un pressupost total de 120.000 euros. Se centra en la millora del control d’accés dels vehicles i l’aparcament, la millora de la seguretat viària, la rehabilitació de la zona de les barbacoes i la instal·lació de vàters.

tracking