SEGRE

La totalitat d'examinadors de trànsit de Lleida fa vaga

S’han suspès unes seixanta proves

Alumnes d'autoescoles aquest dilluns al pàrquing del Camp d'Esports de Lleida.

El 100% d'examinadors de trànsit de Lleida fa vagaÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada de vaga convocada per a aquest dilluns per l’Associació d’Examinadors de Trànsit (Asextra) amb el suport del sindicat CSIF està sent secundada per més del 90 per cent del col·lectiu en el conjunt de l’Estat espanyol, el que ha obligat a paralitzar la majoria de centres d’exàmens i les proves previstes per a aquest dilluns. A Lleida, concretament, el 100% dels examinadors secunda la vaga i han estat suspeses unes seixanta proves.

Igual com la jornada de protesta organitzada fa dos setmanes, l'aturada ha provocat que se suspenguin més de 7.000 proves pràctiques a tot l'Estat, destaca CSIF en un comunicat.

Segons Asextra, han secundat l’aturada 500 examinadors dels prop de 700 que hi ha (sis dels quals a Lleida), pel que 24 prefectures han quedat "paralitzades al cent per cent i unes altres 16 al 90 per cent".

La d’avui és la segona jornada de vaga que els examinadors han convocat i que seguiran fins el 31 de juliol tots els dilluns, dimarts i dimecres, de manera que només s’examinarà amb normalitat dos dies per setmana, una situació que lamenten les autoescoles pels danys col·laterals que aquest conflicte està provocant al seu sector. "Entenem la tasca dels examinadors i no entrem a valorar les seues reivindicacions però no poden utilitzar d’ostatges a les autoescoles per aconseguir el que volen", ha dit Ricardo Cano, membre de la patronal de les autoescoles que des de fa mesos reclamen com Asextra un augment d’examinadors de trànsit.

Cano denúncia que la vaga està generant un enorme dany a les autoescoles en plena campanya d’estiu quan més alumnes es presenten a les proves per aconseguir el permís de conduir.

Per analitzar la situació, el CSIF assegura que la Direcció General de Trànsit els han citat a una reunió demà dimarts en la que proposarà, segons avança el sindicat, la incorporació a la plantilla de personal de les Forces Armades, una solució que titllen de "despropòsit".

Ja dijous passat, el director general de Trànsit, Gregorio Serrano, es va reunir amb el comitè de vaga, però les seues propostes no van servir per desembussar el conflicte, atès que no va admetre la pujada del complement específic, una de les principals demandes dels examinadors.

El col·lectiu demanda l’escassetat de plantilla (uns 700, 200 menys que abans de les retallades), segons les seues pròpies dades, i la contínua fuga de funcionaris per les condicions que s’imposen des de l’administració.

Els examinadors ja van estar en vaga el 2015, protesta que va acabar amb un acord amb la DGT que -segons denuncien- no s’ha plasmat ni en relació amb els complements retributius ni en la millora de les condicions de seguretat a l’hora d’entregar els resultats.

tracking