SEGRE

HABITATGE CENTRE HISTÒRIC

Denuncia un lloguer de 150 € a Lleida per una habitació sense llit ni tampoc aigua calenta

L’inquilí culpa la Paeria de “fer-lo fora” d’un pis social a l’aconseguir feina

El llit improvisat a l’habitació llogada al carrer Pere de Coma.

El llit improvisat a l’habitació llogada al carrer Pere de Coma.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un veí de Lleida denúncia que està pagant 150 euros al mes per una habitació en un pis sense aigua calenta del Centre Històric i en el qual dorm a sobre d’uns cartrons perquè no hi havia llit. “Em vaig veure obligat a acceptar el preu i les condicions perquè els serveis socials municipals em van fer fora divendres passat del pis d’inclusió amb suport professional on vivia. Vaig demanar a l’assistenta social una pròrroga d’uns dies per buscar un habitatge en condicions, però me la van denegar”, explica Omar Rachid, que lamenta que no hagin accedit a la seua petició.

Per la seua part, fonts de la Paeria van indicar que l’afectat va ser acollit durant un any en un habitatge d’inclusió i que gràcies a l’atenció i suport professional rebut va poder accedir a una feina durant l’estiu. “Se’l va informar dos mesos abans de la data de sortida de l’habitatge social, tenint en compte que la seua situació econòmica i social havia millorat”, van puntualitzar des de la Paeria. Fonts municipals també van afegir que s’ha gestionat una ajuda d’urgència al ciutadà per fer front a les primeres despeses de lloguer. Tanmateix, Rachid considera que la tramitació de l’ajuda ha estat “lenta i poc efectiva”.

Diu que va avisar l’afectat amb dos mesos d’antelació que havia de deixar el pis i ell ho nega

El lloguer d’habitacions per part de propietaris de pisos no és un fenomen nou i el principal motiu és compartir despeses. De fet, coincidint amb l’inici del curs escolar, aquests dies és freqüent que estudiants universitaris lloguin habitacions individuals en pisos compartits amb preus que oscil·len entre els cent cinquanta o dos-cents euros. Representants veïnals del Centre Històric així ho van corroborar.

“Aquest tipus de lloguers existeix però en general no tenim constància que els amos facin negoci al disposar de diversos pisos en propietat, han de ser casos puntuals però no en tenim constància i es tracta d’una qüestió entre particulars”, va assenyalar un dels representants.

Un altre veí va alertar que al carrer Companyia hi ha un edifici en el qual es lloguen llits per hores a gent necessitada, una situació que va assegurar haver denunciat en diverses ocasions. Així mateix, va instar els cossos policials a desmantellar els pisos okupats ubicats al número 11 del carrer Sant Carles, cantonada amb Jaume I el Conqueridor, i va afirmar que els inquilins trafiquen amb drogues constantment.

tracking