SEGRE

ESNOTICIA

Més de cinc mil lleidatans reclamen "llibertat per als presos polítics"

En la mobilització organitzada pels Comitès de Defensa de la República al centre de Lleida || Xiulades a la justícia espanyola i crítiques al Govern de Rajoy

Nens demanant la intervenció de la UE en alemany i anglès.

Nens demanant la intervenció de la UE en alemany i anglès.ÓSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Més de 40 comitès en defensa de la República de barris de Lleida i de més de 70 poblacions de Ponent van reunir ahir més de 5.000 persones, segons la Urbana, més de 15.000 segons els assistents, al centre de la capital del Segrià per exigir la llibertat dels presos polítics: els presidents d’Òmnium Cultural i d’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, i la dels vuit consellers cessats i empresonats, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull, Carles Mundó, Meritxell Borràs i Dolors Bassa.

LA DADA. 40 VAN SER ELS CDR dels barris i més de 70 pobles de Lleida que van organitzar la manifestació d’ahir.

Gran nombre de senyeres i llaços grocs sobresortien d’una multitud que va sortir a les 17.00 de la plaça Ricard Viñes i que hora i mitja després va arribar a la plaça Catalunya proferint crits de “Llibertat”, “Independència”, “Fora, fora, fora la Justícia espanyola”, “Llibertat presos polítitics” o “Puigdemont, president”. Una quinzena de tractors procedents de diverses poblacions del Segrià, el Pla, la Noguera o les Garrigues, que van generar retencions a les carreteres, com és el cas de l’autovia A-2, van obrir la marxa amb la pancarta “Som República. Defensem-la”. Membres dels CDR van llegir el manifest al final de la marxa en el qual van ressaltar que “no hi som tots. Falten el presos”, van destacar que “cal dir prou”, i encara que “som gent de pau” cal aconseguir que “els carrers siguin sempre nostres”.

Van tenir un record per a Muriel Casals i van posar èmfasi que Espanya és el primer país europeu que empresona un govern elegit pel poble legítimament. Van tenir un record per als bombardejos del Liceu i la lluita contra el feixisme i van animar a “votar per guanyar, perquè parlem a les urnes. No els tenim por”, van concloure.

tracking