SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Presó per estafar una anciana amb una falsa malaltia de la seua parella

La víctima li va entregar 3.600 euros perquè pogués ser tractada || L’Audiència considera que va ordir un pla per enganyar la dona i no tornar-li els diners

El judici va tenir lloc al jutjat penal 1 de Lleida.

El judici va tenir lloc al jutjat penal 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a dos anys de presó un home que va estafar 3.600 euros a una anciana a la qual havia demanat diners amb el pretext de sufragar el cost d’una falsa malaltia que deia que patia la seua parella. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal número 1 de Lleida i desestima el recurs presentat per la defensa, que va al·legar que els fets provats no són constitutius d’un delicte d’estafa sinó que es tracta d’una qüestió civil. El condemnat haurà d’indemnitzar la víctima amb 3.600 euros. El tribunal considera provat que l’acusat, que al judici va assegurar que els diners que li va donar l’anciana eren un préstec, va idear i va elaborar un pla per provocar, mitjançant engany, un desplaçament patrimonial de la víctima i així aconseguir un il·lícit benefici econòmic, per la qual cosa ratifica la condemna per un delicte continuat d’estafa amb l’agreujant d’abús de confiança.

Els fets van tenir lloc l’any 2016, quan l’acusat es va posar en contacte amb la dona “explicant-li que tenia nens petits i demanant-li diners per sufragar el cost d’una greu malaltia que afirmava que tenia la seua esposa”, segons la sentència, que afegeix que “fins i tot va arribar a presentar-li documents del tractament, motiu pel qual va decidir ajudar-lo econòmicament”. Inicialment li va fer una entrega de 1.500 euros i més tard li va donar 600 euros més. D’altra banda, l’acusat insistia a la víctima “que no comentés amb ningú la malaltia de l’esposa, sens dubte per tal que no fos descobert”. El tribunal estableix que “estava clar que l’acusat aprofitava l’avançada edat de la víctima, la qual cosa sens dubte afavoria els seus propòsits criminals, simulant amb mentides la malaltia de l’esposa”. La dona li va donar un total de 3.600 euros que, segons l’Audiència, “mai va tenir intenció de tornar i evidentment no ha tornat, fet que suposa un delicte d’estafa”.

Altres estafes: un ‘fals amic’, un fals càncer i els pares de la Nadia L’Audiència de Lleida ha vist casos similars. El maig d’aquest any, el tribunal va condemnar a un any de presó el fals amic, un estafador lleidatà que ha aconseguit diners en desenes d’ocasions fent creure a les víctimes que el coneixen i demanant-los ajuda per un suposat problema familiar. D’altra banda, el tribunal lleidatà va condemnar l’any passat a dos anys de presó un veí de Barbastre acusat d’estafar més de 9.300 € a qui va ser la seua parella, a la qual va enganyar dient-li que necessitava diners per costejar-se a Alemanya i Nova York el tractament pel càncer de pulmó que li havien detectat tot i que en realitat no tenia cap malaltia. Molt més greu és el cas dels pares de la nena Nadia, que van aconseguir un milió d’euros simulant que era per tractar la seua filla malalta.

tracking