SEGRE

HABITATGE BARRI ANTIC

Els veïns del Centre Històric denuncien que cinc blocs de pisos han estat desvalisats

Alguns habitatges han estat okupats i destrossats però altres només els han saquejat || Dos portals del carrer Sant Martí tornen a estar okupats després d’haver-los tapiat diverses vegades

En aquest pis del carrer Sant Martí, els assaltants es van emportar fins i tot la banyera i la finestra.

En aquest pis del carrer Sant Martí, els assaltants es van emportar fins i tot la banyera i la finestra.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Plataforma del Pla de l’Aigua va denunciar ahir que un total de cinc blocs de pisos del Centre Històric ja han estat desvalisats. Concretament, es tracta dels portals 22 i 24 del carrer Sant Martí, els números 3 i 11 del carrer Sant Carles i el 6 de la plaça dels Gramàtics. “El número 11 de Sant Carles torna a estar okupat, mentre que el número 3 i el de la plaça Gramàtics només ha estat desvalisat”, va dir un portaveu de la Plataforma. “Entren fent-se passar per okupes quan en realitat són gent que simplement destrossa els pisos per vendre’n els materials i el mobiliari”, va recalcar. Els blocs 22 i 24 del carrer Sant Martí també han estat desvalisats i, a més, okupats després que els desallotgessin i tapiessin diverses vegades les portes finestres durant els últims anys.

El president de l’associació de veïns de Jaume I, Jaume Millas, va declarar que “sempre estem igual. Han degut entrar per la part del darrere, trencant les finestres”, va explicar, i va recalcar que els veïns del barri ja no saben què fer davant d’aquesta situació.

“Sembla que no s’acaba mai, cada poc temps tornem a tenir un problema d’aquest tipus a la zona”, va sentenciar. Per la seua part, la presidenta de veïns del Centre Històric, Cristina Armengol, també va mostrar el seu cansament per l’aparició de pisos okupats. “És un problema que mai s’caba, suposo que ara avisarem l’ajuntament perquè actuï”, va declarar.

Alerten de l’augment del consum de droga i exigeixen un pla urgent Un portaveu de la Plataforma del Pla de l’Aigua va demanar ahir que l’ajuntament prengués mesures per tal de frenar el consum de drogues al barri. “Fa anys que reclamem un pla urgent contra les drogues al Centre Històric. Cada vegada veiem més xeringues als carrers i això és molt alarmant. L’heroïna està tornant i amb molta força”, va declarar. El mes de novembre passat va saltar l’alarma entre els veïns quan es van trobar més de cinquanta xeringues als voltants de la Seu Vella i ja aleshores van sol·lictar a la Paeria un control més exhaustiu del tràfic de drogues a la zona.

En aquest pis del carrer Sant Martí, els assaltants es van emportar fins i tot la banyera i la finestra.

En aquest pis del carrer Sant Martí, els assaltants es van emportar fins i tot la banyera i la finestra.ITMAR FABREGAT

tracking