Els veïns poden votar a partir de demà 128 projectes de barris
LLEIDA TVTotes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© banner 2ns pressupostos participatius
Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Ros, Gómez i Ribes, a la presentació d'ahir.
ÍTMAR FABREGATEls ciutadans majors de 16 anys podran votar, a partir de demà i fins al dia 21, entre un total de 128 projectes dins de la segona edició dels pressupostos participatius, més de la meitat són proposats per millorar infraestructures urbanes. En total hi ha 45 grans projectes de ciutat d’entre 50.000 i 200.000 euros (la partida destinada és de 200.000 euros, per la qual cosa només poden guanyar entre un i quatre en funció del seu cost) i 83 de barri o zona de menys de 50.000 euros, dels que guanyaran 16 (un per barri més Sucs i Raimat).
Cliqueu a la imatge per veure el mapa interactiu
L’alcalde, Àngel Ros, va fer una crida ahir perquè els veïns s’animin a votar “en uns pressupostos consolidats amb èxit de presentació de propostes”, amb 190. Va destacar el bon funcionament de la primera edició, “que també ha suposat que hàgim après i millorat per a aquesta segona”.
En el mateix sentit es va expressar la portaveu de Cs, Ángeles Ribes, que va dir valorar “molt positivament aquesta proposta impulsada pel nostre grup municipal que es reafirma any rere any i que ha comptat amb més projectes acceptats que en l’edició passada”. Concretament, es podrà votar 128 projectes, 24 més que el 2017. Va agrair la implicació de tots els veïns a l’hora de presentar propostes i tant de bo la ràtio de votació també pugi”. L’any passat va votar l’1,84 per cent, una xifra per sobre de la mitjana que en altres ciutats.
El tinent d’alcalde Joan Gómez va recordar que enguany “es podrà votar telemàticament, a lalleidaquetuvols.org, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, als centres cívics i per primera vegada al centre d’informació juvenil per promoure la participació dels joves”.
En aquest sentit, va assenyalar que l’any passat la seua participació va ser molt baixa, per la qual cosa han decidit posar aquest punt de votació per animar-los.
Gómez també va assenyalar que el 56% dels projectes són per a millores en infraestructures urbanes, el 25% per construir nous equipaments i serveis, el 15% sobre millores al paisatge urbà i medi ambient i la resta per condicionar centres cívics, educatius i altres espais municipals.