SEGRE

URBANISME PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Lleida tindrà un nou carril bici a costa de 20 places de pàrquing

La Paeria millorarà la protecció per als ciclistes entre aquest carrer i el de la Mercè

Tram del carrer Ramón y Cajal en el qual se suprimiran vint aparcaments per fer el carril bici.

Tram del carrer Ramón y Cajal en el qual se suprimiran vint aparcaments per fer el carril bici.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament preveu suprimir vint places d’aparcament lineals ubicades al carrer Ramón y Cajal entre rambla d’Aragó i el carrer Maragall per habilitar un carril bici. Així ho van explicar ahir fonts municipals després d’una reunió dels responsables del departament d’Urbanisme per concretar les actuacions dels pressupostos participatius d’aquest any. Continuar el carril bici del carrer Bisbe Irurita fins a rambla d’Aragó per Ramón y Cajal va ser el projecte més votat del barri Universitat-PiusXII-Zona Alta-Ricard Viñes-Clot i el consistori preveu destinar a carril bici l’espai que ara acull aparcaments en un dels costats del carrer, alhora que també s’allargarà el que hi ha a la rambla d’Aragó fins a la plaça Pau Casals. Les mateixes fonts van assegurar que aquestes vint places que perd Ramón y Cajal les compensarà als carrers pròxims, alhora que van assenyalar que posaran separadors fins al carrer de la Mercè per protegir el carril bici de la calçada. Un altre dels projectes de barri dels pressupostos participatius que va tractar ahir la Paeria va ser el de l’Horta, en què l’opció més votada va ser millorar els accessos a les partides des de la ciutat. El consistori va informar que actuarà a Copa d’Or i Grenyana i adequarà els camins d’accés a aquestes dos partides creant una via paral·lela a la carretera perquè vianants i ciclistes hi puguin circular.

La segona edició dels pressupostos participatius va acabar a començaments del passat juny triant la millora del local social del camí de la Mariola com a projecte de ciutat. Hi van votar 3.023 ciutadans per decidir disset actuacions en tots els barris i un gran projecte de ciutat.

Habilitaran una nova zona de pícnic al peu del Turó de Gardeny Un dels projectes dels pressupostos participatius que feia més temps que els veïns sol·licitaven és el que va sortir escollit per a la zona de Mariola-Turó de Gardeny, que és fer una zona de pícnic a les proximitats de l’antiga caserna. Fonts municipals van informar que la zona destinada per aquest espai serà al costat de l’avinguda de Charles Darwin, una zona que havia estat replantada amb arbres fa poc i que l’ajuntament estudia com a primera opció per realitzar aquest projecte.

tracking