SEGRE

AGRICULTURA HORTA

L’assemblea de regants de l’Horta aprova modernitzar el reg

Imatge de l’assemblea general de regants de l’Horta.

Imatge de l’assemblea general de regants de l’Horta.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comunitat General de Regants de l’Horta va aprovar aquest divendres el projecte d’obres per a la modernització del reg a Rufea i Butsènit, així com part de les partides de la Caparrella, Malgovern i Torres de Sanui perquè passi a ser per aspersió o degoteig, a l’assemblea general que es va celebrar a la Casa de l’Aigua del Canal de Pinyana.

Aquest acord, que va ser unànime, estableix que presentaran una petició d’aplicació de la llei Òmnibus, que inclou àmbits agroambientals, per a la coexecució i copagament del projecte, que costarà nou milions d’euros, en un 60 per cent per part de l’administració i el 40 per cent restant a càrrec dels regants afectats. El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta de la Paeria, Fèlix Larrosa, va tancar l’assemblea felicitant els regants per l’acord adoptat i assenyalant que l’ajuntament sempre ha donat suport i assessorament a la comunitat per tirar endavant aquest pla, durant tot el temps en què ha durat el procés.

Fèlix Larrosa també va assenyalar que aquest projecte, que és de gran interès per als regants, representarà un estalvi total del 40 per cent de l’aigua de reg i una millor aplicació de l’aigua als cultius.

El pla s’estructura en tres sectors, dels quals el primer és el que s’acaba d’aprovar i proveirà una superfície de 1.100 hectàrees (548 parcel·les), de 370 propietaris.

tracking