SEGRE

El veí de Lleida que va patir un infart l'1-O reconeix l'agent que suposadament el va agredir

El seu advocat lamenta que s'hagi trigat un any i mig a iniciar-se la instrucció de la causa

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí de Lleida que va patir un atac de cor durant les càrregues policials per l'1-O al col·legi electoral de la Mariola ha declarat aquest dimecres al jutjat d'instrucció 4. Ho ha fet acompanyat d'Anna Llauradó, d'Advocacia per la Democràcia, i del seu advocat defensor, Jaume Alonso-Cuevillas. Ambdós lletrats han assegurat que existeixen proves "contundents" per acusar com a mínim tres policies espanyols de lesions per haver agredit el denunciant, Enric Sirvent, i també d'omissió del deure de socors ja que és "evident" a les imatges i als atestats que "ni van atendre ni van permetre atendre" Enric Sirvent quan va patir una aturada cardiorespiratòria.

De fet, segons ha explicat Cuevillas, Sirvent ha reconegut aquest dimecres " de forma claríssima" un agent de la Policia Nacional que presumptament li va donar una puntada de peu i a un altre agent que va ajudar a aquest policia. Cuevillas, però, ha afegit que són conscients que juguen "en camp contrari" i ha lamentat que s'hagi trigat un any i mig a iniciar-se la instrucció de la causa.

Tant Cuevillas com Llauradó han explicat que s'acusarà els agents responsables de lesions i d'omissió del deure de socors, ja que tots dos delictes, asseguren, es fan "evidents" a les imatges i també als atestats. Recorden que el denunciant va patir una aturada respiratòria i que els agents de la policia espanyola no van fer res per atendre'l. "Fins i tot van apartar dues persones que intentaven fer-li maniobres de reanimació", ha lamentat Cuevillas (veure vídeo). Llauradó ha recordat que en qualsevol acció policial prima l'assistència a un ferit i que els agents ni el van atendre ni van permetre que algú ho fes.

Enric Sirvent, acompanyat pel seu advocat, aquest dimecres abans d'entrar al jutjat de Lleida.

El veí de Lleida que va patir un infart l'1-O reconeix l'agent que el va agredirMagdalena Altisent

tracking