SEGRE

SERVEIS LOGÍSTICA

La terminal del Pla de Vilanoveta, nova base de transport de contenidors a Barcelona

Adif n’adjudica la gestió a APM Terminals Spain Railway, filial de Maersk, gegant danès del sector que mou 12 milions de contenidors a l’any || El contracte és de cinc anys i operarà a partir del setembre

L’operació de desballestament de vagons antics al Pla de Vilanoveta.

L’operació de desballestament de vagons antics al Pla de Vilanoveta.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’empresa APM Termnals Spain Railway SLU, filial del gegant danès Maersk del transport de contenidors de mercaderies, s’encarregarà de la gestió de la terminal de mercaderies del Pla de Vilanoveta, situada al costat del polígon El Segre i que fa sis anys que està pràcticament abandonada. Aquesta va ser l’única firma que es va presentar al concurs que va convocar l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) i, després d’analitzar la seua oferta, li ha adjudicat el servei durant cinc anys.

Una portaveu d’Adif va detallar que APM Terminals desenvoluparà al Pla de Vilanoveta una activitat de transport de contenidors cap al port de Barcelona. Va apuntar que el contracte té una vigència de cinc anys, comptant a partir del passat dia 1 d’aquest mes i va apuntar que la companyia amb tota probabilitat no començarà a operar fins al setembre. Aquesta empresa gestiona terminals ferroviàries i portuàries de ciutats com Barcelona, València, Castelló i Gijón. La matriu d’APM Terminals, el grup Maersk, té la seu principal a Copenhaguen (Dinamarca) i compta amb oficines en més de 135 països. De fet, mouen dotze milions de contenidors a l’any i els transporten arreu del món.

La gestió per ressuscitar la terminal de mercaderies del Pla de Vilanoveta va sortir a licitació per un pressupost de 262.860, IVA no inclòs, i el plec de condicions determina que l’adjudicatari gestionarà els espais, instal·lacions i recursos de l’estació, que té una superfície total per a ús logístic de 17.700 metres quadrats i dos vies on s’efectuen les operacions de càrrega i descàrrega d’Unitats de Transport Intermodal.

Un dels edificis principals de la zona del Pla de Vilanoveta, que data dels anys vint i va acollir les oficines de la línia de la Pobla, es troba actualment en un estat totalment ruïnós.

tracking