SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen 8 anys a un exsergent de Bombers i una auxiliar d'infermeria de l'Arnau per estafar un milió simulant accidents

Els acusats són un exsergent de Bombers i una auxiliar d’infermeria de l’Arnau || Suposadament van estafar companyies d’assegurances i la Seguretat Social

El judici se celebrarà a partir de dimarts a l’Audiència.

El judici se celebrarà a partir de dimarts a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida jutjarà la setmana que ve una parella, un exsergent de Bombers i una auxiliar d’infermeria de l’Arnau, acusats de simular dos accidents de trànsit pels quals van arribar a cobrar al voltant d’un milió d’euros de companyies d’assegurances i la Seguretat Social. La Fiscalia sol·licita per als acusats sengles condemnes de vuit anys de presó. Considera que l’home és autor de dos delictes continuats d’estafa i que la dona és autora d’un delicte continuat d’estafa i d’un delicte contra la Seguretat Social perquè va aconseguir la invalidesa arran de la suposada estafa. Al banc s’asseurà un tercer acusat, que suposadament va col·laborar amb la parella, i que s’enfronta a un any de presó. A més, el Ministeri Públic demana que el matrimoni indemnitzi les asseguradores i la Tresoreria de la Seguretat Social amb més d’1,2 milions d’euros. També demana que es condemni la dona amb una multa de 106.000 euros i a l’home, amb 12.000 euros.

Els acusats van ser detinguts l’agost del 2017 pels Mossos d’Esquadra. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) seguia la pista de la parella després que un investigador privat d’una companyia d’assegurances alertés que tenien sospites d’un client que podia haver-los estafat amb la simulació de dos accidents de trànsit que es van produir el 2010 i el 2015. D’aquesta forma, segons l’escrit d’acusació de la Fiscalia, la matinada del 20 de març del 2010 a la Caparrella “l’acusat va simular ser víctima d’un accident que prèviament havia planejat amb una altra persona consistent en una col·lisió per encalç entre un camió i un turisme (...). El sinistre va ser ideat amb la finalitat de cobrar elevades indemnitzacions de les companyies d’assegurances amb sengles pòlisses d’accidents i de vida, amb cobertura en cas d’invalidesa”. L’altre conductor va percebre 2.000 euros. A més, va aconseguir que li donessin la incapacitat “simulant patir un trastorn depressiu reactiu que li impedia l’acompliment de la seua professió de sergent de bombers”. Afegeix que cinc anys després, el 17 de juny del 2015, la seua parella, auxiliar d’infermeria de l’Arnau, va patir un accident “concertat” amb un altre conductor a la carretera N-II “amb la finalitat que pogués simular i justificar el patiment de les lesions, amb el qual obtenir el cobrament d’elevades indemnitzacions”. També va aconseguir el grau d’incapacitat permanent absoluta.

tracking