SEGRE

MOBILITAT SERVEI

Arriba a Lleida el lloguer de cotxes entre particulars i ja n'hi ha 25 de disponibles

Costa entre 11 i 53 euros al dia en funció de la qualitat, antiguitat i mida

Arriba a Lleida el lloguer de cotxes entre particulars i ja n’hi ha 25 de disponibles

Arriba a Lleida el lloguer de cotxes entre particulars i ja n’hi ha 25 de disponiblesEUNICE GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys 25 lleidatans ofereixen llogar el cotxe a altres particulars per hores o per dies. El sistema és el mateix que el d’una empresa especialitzada, però entre particulars. El preu oscil·la entre els 11 i 53 euros depenent de la qualitat, l’antiguitat i la mida del cotxe. La DGT va regular l’any passat el lloguer de vehicles compartits.

El lloguer de vehicles ja no és només una activitat per a empreses especialitzades i, a Lleida, ja hi ha persones que lloguen els seus propis cotxes, ja sigui per hores o per dies. Actualment, són almenys vint-i-cinc els lleidatans que lloguen el vehicle a través de dos plataformes, les més conegudes de les quals és Getaround (anteriorment denominada Drivy), i l’altra és Amovens. Aquest tipus d’activitat va ser regulada per la DGT el juliol de l’any passat. Segons el Reglament General de Vehicles, “el vehicle destinat al lloguer sense conductor estarà disponible per ser utilitzat mitjançant aplicacions mòbils i suposa un complement del transport públic urbà”.

Fonts de Getaround van explicar que un dels motius pels quals hi ha gent que decideix llogar el cotxe és “perquè la despossessió del vehicle és una realitat i la gent cada vegada és més reticent a tenir-lo en propietat”. D’altra banda, van afirmar que “hi ha més consciència dels costos i de l’ús que els propietaris donen als cotxes”.

La DGT el va regular l’any passat com un complement al transport públic urbà

A Lleida ciutat, hi ha almenys quinze propietaris que posen a disposició el seu vehicle entre 11 i 53 euros al dia o entre 6 i 21 euros l’hora, depenent de la seua qualitat i antiguitat. A més, també hi ha els que els ofereixen a Alcoletge, Alguaire, el Palau d’Anglesola, Golmés, Bellpuig, Cervera, Balaguer, Tremp i la Seu per entre 25 i 51 euros al dia. El preu del lloguer el fixa el propietari, seguint unes recomanacions per part de la plataforma, i l’usuari ha de tornar el cotxe amb el dipòsit ple. El 70 per cent del preu final és per a l’amo i el 30 per cent restant per a la plataforma, l’assegurança i l’assistència a la carretera, segons la normativa de Getaround. “El sistema és el mateix que quan algú lloga un cotxe a una empresa i sempre estarà cobert per la nostra assegurança”, van explicar les mateixes fonts. A Lleida, els usuaris lloguen vehicles per sortir de la ciutat i fer viatges curts. Precisament, alguns van explicar que “surt a meitat de cost que anar a una empresa”. I és que els preus oscil·len entre els 40 als 80 euros al dia. Tanmateix, fonts de The Hertz van descartar que aquestes plataformes els facin competència deslleial i van assegurar que “es tracta d’una altra activitat, ja que entre particulars se cedeixen un vehicle i no hi ha un contracte de lloguer”.

Catorze mil lleidatans comparteixen el seu vehicle

L’Ángel té 31 anys, és de Càceres, treballa a Madrid i té la parella a Lleida. “Una vegada al mes acostumo a venir a Lleida en AVE i una vegada aquí lloguem un cotxe a través de Getaround per fer algunes escapades”, va explicar, i va afegir que “en els tres viatges que hem fet, hem anat a Tarragona, per pobles de Lleida i a l’Observatori Astronòmic del Montsec”. Va afirmar que fer-ho així “em surt gairebé la meitat de barat que a través d’una empresa”. Respecte als cotxes que ha llogat, va dir que “hem tingut molta sort, ja que han estat nous. A més, els propietaris són molt amables”. Un d’ells li va explicar que llogava el seu totterreny perquè ja tenia un altre vehicle per moure’s per Lleida.

tracking