SEGRE

HABITATGE SALUT

Veïns de Pardinyes denuncien insalubritat per un bloc que fa vuit anys que està abandonat

Ha estat saquejat, està ple de brutícia i la Paeria ha imposat a la propietat set multes per incomplir les condicions de seguretat i higiene || Està ubicat entre Arnald de Solsona i passatge Sant Jeroni

Imatge del bloc a la part que dóna a Arnald de Solsona.

Imatge del bloc a la part que dóna a Arnald de Solsona.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns d’un bloc del carrer Arnald de Solsona, a Pardinyes, denuncien que des de fa vuit anys un edifici adjacent “està completament saquejat i brut”, la qual cosa els provoca problemes de salut a causa de la quantitat de coloms i mosquits que hi ha. L’immoble està ubicat entre Arnald de Solsona i el passatge Sant Jeroni.

Els veïns van explicar que denuncien la situació a la Paeria des de fa quatre anys. De fet, el consistori va imposar fa un mes a la propietat la setena multa coercitiva de 3.000 euros després de continuar incomplint una resolució del maig del 2018 en què li exigia netejar l’interior i l’exterior de l’edifici, restablir les condicions de seguretat i habitabilitat dels habitatges i aportar un certificat conforme el bloc compleix aquestes últimes condicions. La Paeria multa com a titular de l’immoble Unnim, entitat que en el seu dia va passar a mans del BBVA, però una portaveu d’aquest banc va informar ahir que el bloc ha estat traspassat al fons Cerberus.

Els veïns afirmen que la propietària paga les sancions i es desvincula del problema

“La Paeria només fa que imposar sancions a la propietària, que les paga i se’n desentén una altra vegada”, van lamentar els veïns, que van afirmar que “cal trobar una solució eficaç, ja que és una situació insuportable per la presència de coloms als nostres balcons”. De fet, un d’ells va afirmar que “per culpa d’aquestes aus i els mosquits he hagut d’anar més d’una vegada a Urgències”. Van considerar que “el millor és que la Paeria netegi i arregli l’edifici de forma subsidiària”.

Quan l’ajuntament va imposar-los l’última multa, va concedir quinze dies per executar les obres ordenades i, en cas contrari, procediria a imposar una vuitena sanció, però divendres passat, la situació era la mateixa.

Inspectors municipals han realitzat un total de set visites a l’immoble des del 27 de juliol de l’any 2018, arran de les denúncies de veïns, i fins al passat 9 de setembre, i han comprovat que “la situació de precarietat al bloc és la mateixa”.

La PAH paralitza el desnonament d’una família a Magraners

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va paralitzar ahir un desnonament d’una família en un pis del carrer l’Albi, al barri de Magraners, en un habitatge propietat del fons Cerberus. Segons va explicar un portaveu de l’entitat, “el desnonament l’hem aturat a la mateixa porta, però la comitiva judicial ens ha advertit que només el paralitzen quinze dies més i que no hi haurà més demora per executar el desallotjament”. Així mateix, van assenyalar que van portar a terme aquesta acció “després que el fons voltor Cerberus, que va adquirir aquest habitatge de l’entitat BBVA, no volgués negociar i la Paeria només els enviés un informe de vulnerabilitat de la família, res més”.

Imatge del bloc a la part que dóna a Arnald de Solsona.

Imatge del bloc a la part que dóna a Arnald de Solsona.M. MARQUÈS

tracking