SEGRE

ESNOTICIA

“Haurem d'acostumar-nos que hi hagi grups de classe en quarantena”

Argimon recomana que els avis no vagin a recollir els néts a les escoles || Lleida registra una altra defunció i seixanta-cinc nous positius, vint-i-dos al Pirineu

Imatge d’arxiu del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Imatge d’arxiu del secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari de Salut Pública de la Generalitat, Josep Maria Argimon, va dir ahir en una entrevista a Catalunya Ràdio que “haurem d’acostumar-nos que hi hagi grups de classe en quarantena”. Unes declaracions que van arribar dos dies abans de l’inici del curs escolar, les mesures preventives del qual han generat molts dubtes entre els pares i la comunitat educativa. “Aquesta serà la nova normalitat, que de normalitat no en té res”, va lamentar Argimon, que va deixar clar que hi haurà casos a les escoles, però que “és important el pas de la normalització de l’obertura d’escoles” i que aquests llocs són els espais “més segurs després de la casa de cadascú”.

El secretari de Salut Pública va descartar proves massives als docents perquè “no són de risc”

D’altra banda, el secretari de Salut Pública va recomanar que “en la mesura que sigui possible” els avis no vagin a recollir els néts a les escoles. Al seu torn, Argimon va justificar la decisió de no fer proves massives al professorat perquè “no és un col·lectiu de risc” i tampoc s’ha pres aquesta mesura amb els sanitaris. En aquest sentit, Argimon va explicar que a partir de l’octubre es podran fer 25.000 proves PCR de més de forma més ràpida gràcies a un sistema que analitza vuit mostres alhora. Paral·lelament, va reconèixer que estan estudiant reduir el temps de quarantena de catorze a deu dies i que descarta fer una vacunació massiva abans de l’inici la campanya de la grip.

En un altre ordre, la plataforma #AixiNoTornem va emetre ahir un comunicat en el qual feia una crida a la vaga educativa al considerar que les administracions no han preparat de forma adequada la tornada a les aules. Asseguren que la petició de tornar a classe és “un acte de crueltat” i que no es disposa de prou “recursos econòmics, socials, assistencials ni tecnològics” per garantir una tornada segura a les aules.

La província va registrar ahir una nova víctima mortal per coronavirus. Es va registrar a la regió sanitària de Lleida, per la qual cosa el nombre total de defuncions a la província des de l’inici de la pandèmia és de 326. D’altra banda, ahir es van registrar 65 nous positius, i sumen un total de 12.338.

La majoria van ser a la regió sanitària de Lleida, amb 43, mentre que a la del Pirineu i Aran se’n van comptabilitzar 22 més. D’altra banda, segons va informar el departament de Salut, des del març s’han fet 95.326 proves PCR.

tracking