SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTES

Il·lusió infantil contra la solitud

Alumnes dels col·legis Sant Jaume-Les Heures i Joan XXIII van enviar postals de Nadal a persones grans que viuen soles en temps de pandèmia || Van imaginar que eren els seus avis en aquesta situació i veure que són capaços d'ajudar amb una carta els va motivar i emocionar

Els alumnes van escriure les postals per grups i entre tots van fer pluja d’idees.

Els alumnes van escriure les postals per grups i entre tots van fer pluja d’idees.COLEGIO SANT JAUME-LES HEURES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Hi ha moltes persones grans que viuen soles, però la seua situació s’ha agreujat amb la pandèmia, que ha reduït al màxim la interacció social. Per intentar donar-los una mica d’acompanyament, amb el grup de treball Comunitats que Cuiden d’Educació, va sorgir la idea de dur a terme una activitat per a aquest col·lectiu. Així doncs, els col·legis Sant Jaume-Les Heures i Joan XXIII, que formen part del grup juntament amb professionals, la Paeria i entitats, van decidir acceptar la proposta Nadal en Companyia, d’Amics de la Gent Gran, perquè els alumnes escriguessin postals a catorze padrins i aconseguir que no se sentissin sols en aquestes dates tan assenyalades.

“Molts nens desconeixen que hi ha gent que viu sola i que fins i tot no té ni amb qui celebrar el Nadal”, explica Judit Ruiz, mestra i impulsora del projecte al Joan XXIII, on van participar els tres grups que hi ha en cada curs des de primer fins a cinquè de Primària i cada classe va fer una postal i gorres per a la gent gran. «Els nens van fer una pluja d’idees i van escriure frases com “esperem que passis un Nadal feliç”, “que tot el que desitges es faci realitat”, “que no et sentis sol”, “et volem fer aquest regal perquè estiguis més content i acompanyat», assenyala Ruiz, que afegeix que “es van motivar molt pel fet de poder ajudar que aquestes persones no se sentissin soles”.

Per la seua banda, la directora de Sant Jaume-Les Heures, Antonieta Aldabó, va dir que ho van fer amb els vint-i-sis alumnes de sisè de Primària. “És una edat estratègica abans de Secundària i les activitats els poden ajudar per fer altres projectes similars”, apunta. “Quan els ho vam explicar, els vam fer tancar els ulls en el moment diari que fem de relaxament, perquè s’imaginessin els seus avis sols per Nadal i sense regals de Reis”, explica. Afegeix que “alguns es van emocionar i això va fer que l’activitat tingués més sentit i augmentés la motivació”. Van fer les postals per parelles i també els van enviar una fotografia de la classe. “Va ser una experiència molt bonica i per aquestes coses val la pena ser mestre. Donen sentit a la nostra feina”, afirma.

Ara, els nens esperen amb moltes ànsies saber si als avis els van agradar les postals. “Des d’Amics de la Gent Gran ens han dit que, depenent de cada voluntari que està amb aquestes persones, o bé ens escriuran una carta amb una foto seua o farem una videotrucada”, afirma en aquest sentit Ruiz.

“És molt important que sàpiguen de l’existència d’altres col·lectius i visibilitzar, per exemple, els centres de menors, nens que per diferents raons aprenen a casa seua o que coneguin persones amb síndrome de Down”, assenyala Ruiz, que afegeix que “volem fer-ne difusió per aconseguir coordinar-nos amb altres entitats i fer més projectes en comunitat”.

Aldabó assenyala en aquest sentit que “l’objectiu final és que Lleida sigui una comunitat que cuida les persones que hi viuen”.

Els dos centres preveuen projectes de suport a altres col·lectius Des de Comunitats que Cuiden, aquests dos centres educatius volen continuar participant en més projectes. A més de continuar en contacte amb els ancians fent altres activitats per Setmana Santa o Sant Jordi, volen que els alumnes coneguin altres realitats.

Els alumnes van escriure les postals per grups i entre tots van fer pluja d’idees.

Els alumnes van escriure les postals per grups i entre tots van fer pluja d’idees.COLEGIO SANT JAUME-LES HEURES

Els alumnes van escriure les postals per grups i entre tots van fer pluja d’idees.

Els alumnes van escriure les postals per grups i entre tots van fer pluja d’idees.COLEGIO SANT JAUME-LES HEURES

tracking