SEGRE

IGUALTAT ACTIVITATS

Obre a Lleida l'exposició 'Feminista havies de ser' per fer reflexionar sobre les desigualtats que pateixen les dones

Obre a Lleida l'exposició 'Feminista havies de ser' per fer reflexionar sobre les desigualtats que pateixen les dones || Voluntat de reactivar el Mercat del Pla amb més activitats culturals

La periodista Natza Farré,al centre, ahir a la mostra.

La periodista Natza Farré,al centre, ahir a la mostra.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Anar des de la foscor del masclisme fins a la llum del feminisme a favor de la igualtat efectiva de les dones.” Aquest és l’objectiu de la periodista Natza Farré, comissària de l’exposició Feminista havies de ser, que ahir va obrir les portes al Mercat del Pla de Lleida. Procedent del Palau Robert de Bacelona, la capital del Segrià és la tercera ciutat que acull aquesta mostra, després de Cornellà, en la qual es convida la ciutadania a reflexionar sobre els efectes del masclisme en tots els nivells de la vida diària i a assumir eines per poder detectar situacions de desigualtat que passen desapercebudes a l’estar plenament assumides per la societat.

Fins al 16 de maig, els ciutadans podran visitar una mostra, organitzada per la Generalitat i la Paeria, en col·laboració amb la diputació de Lleida i el ministeri d’Igualtat, en la qual s’expliquen diferents situacions de desigualtat que han patit les dones al llarg de la història, i que es perpetuen avui dia, així com conèixer el moviment feminista, clau “per lluitar per la igualtat efectiva”. A més, s’han organitzat visites d’entitats i grups escolars.

Així mateix, es faran activitats paral·leles, des del dia 14 d’abril fins al 13 de maig, com un debat sobre les dones a les arts escèniques, tallers feministes i un diàleg entre les escriptores Montse Sanjuan, Glòria Martín i Aroa Méndez. Tancarà el programa un debat sobre periodisme i feminisme, moderat per la periodista Laura Cortés i en el qual intervindrà la subdirectora de SEGRE Anna Gómez.

Lleida és la tercera ciutat que acull aquesta exposició, comissariada per la periodista Natza Farré

La mostra serveix per reactivar l’espai del Mercat del Pla com a espai cultural de la ciutat i la Paeria ja té previstes més activitats en pròximes dates, que no va voler revelar a l’estar supeditades a la situació epidemiològica.

La periodista Natza Farré,al centre, ahir a la mostra.

La periodista Natza Farré,al centre, ahir a la mostra.AMADO FORROLLA

La periodista Natza Farré,al centre, ahir a la mostra.

La periodista Natza Farré,al centre, ahir a la mostra.AMADO FORROLLA

tracking