SEGRE

SERVEIS TRANSPORT

Divuit viatges al dia del taxi a demanda a l'Horta

Des del gener se n'han registrat 2.497 || Els autobusos urbans transporten 2,8 milions de passatgers des de principis d'any

El servei de taxi a demanda a l’Horta es va estrenar el 2019.

El servei de taxi a demanda a l’Horta es va estrenar el 2019.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El servei de taxi a demanda a l’Horta, que funciona com a alternativa a l’autobús urbà, ha efectuat 2.497 viatges entre els mesos de gener i setembre, va indicar ahir el regidor de Mobilitat Josep Ramon Castro.

Va detallar que en el que va de setembre n’han registrat 234, la qual cosa representa una mitjana d’entre 18 i 19 al dia. Per millorar el servei, la Paeria estrenarà a començaments d’octubre una app que permetrà als usuaris demanar el taxi el mateix dia. Ara cal trucar per telèfon a l’Autoritat Territorial de Mobilitat per demanar el taxi per a l’endemà.

L’aplicació és la de Moventis, la concessionària del servei d’autobusos, que inclourà una pestanya específica per sol·licitar el taxi des de l’Horta. Aquest transport consta de 6 rutes amb 66 parades en diferents partides i quatre a la ciutat.

Així mateix, el cap de l’àrea de Mobilitat, Sergi Gimeno, va apuntar que en el que portem d’any els autobusos urbans han transportat 2.864.884 viatgers. Va detallar que fins a l’agost el descens a causa de la pandèmia va arribar al 30% respecte a xifres del 2019 i espera anar reduint el percentatge amb la tornada a les aules i la millora de les dades sanitàries.

Instal·lades les dinou càmeres, que estan operatives des d’avui

Les dinou primeres càmeres de l’Horta que graven les matrícules i fotografien els vehicles ja estan instal·lades i està previst que avui mateix entrin en funcionament. L’edil Josep Ramon Castro va recordar que aquest projecte és trianual, de manera que el 2022 la Paeria vol col·locar dinou càmeres més a les partides i vuit més el 2023. A més, va apuntar que a l’Eix Comercial ja estan instal·lades la meitat de les trenta-cinc primeres càmeres previstes entre Pi i Margall i la plaça Paeria, i va afegir que estaran operatives a finals d’aquest mes o a començaments d’octubre. En una segona fase preveuen col·locar vint-i-dos aparells més entre la plaça Paeria i Alcalde Costa, i esperen dur a terme una tercera fase quan disposin de finançament.

tracking