SEGRE

ENSENYAMENT EQUIPAMENTS

Adjudicada l'ampliació de l'escola Camps Elisis

Obres per integrar al centre l'edifici històric de Santa Cecília || Més endavant se'n construirà un altre de nova planta

Vista de l’històric edifici al costat del col·legi Camps Elisis.

Vista de l’històric edifici al costat del col·legi Camps Elisis.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació ha adjudicat a l’empresa Metropolitana de Obras y Proyectos els treballs d’ampliació de l’escola Camps Elisis, que comportaran la integració total al centre de l’edifici històric noucentista del carrer Santa Cecília, que va ser-ne la seu original i que en els últims anys, fins fa dos cursos, acollia el Centre de Formació d’Adults Segrià. El pressupost del contracte és de 95.825,42 euros, IVA inclòs, i el termini d’execució és de dos mesos.L’actuació culminarà una primera fase efectuada fa uns mesos i inclou diverses reformes que permetran que aquest immoble aculli els espais comuns, com per exemple l’aula de psicomotricitat o la de música. L’ampliació de l’escola és indispensable a causa que es troba en fase de passar de ser d’una línia (un grup per curs) a dos, cosa que fa necessari tenir més aules.

Actualment, tota l’Educació Infantil ja compta amb dos línies i cada any s’hi anirà sumant un dels sis cursos de Primària. Educació té previst construir un edifici de nova planta al solar que ocupava l’antiga piscina demolida per la Paeria, però encara no hi ha un calendari concret per portar-ho a terme.

Educació diu que assumeix la responsabilitat davant el TS

? El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, va defensar ahir al Parlament la immersió lingüística i el model d’escola en català, i va assegurar que la Generalitat no traslladarà “cap tipus de responsabilitat” als mestres després de la resolució del Tribunal Suprem que obliga a oferir un 25% de les classes en castellà.

Ho va dir en una resposta a Vox, que al Congrés va instar a aplicar un 155 educatiu a Catalunya (vegeu la pàgina 16). “Davant de les seues amenaces, més democràcia i més català. L’escola a Catalunya, en català”, va afirmar el conseller.

D’altra banda, la ministra d’Educació, Pilar Alegría, va reiterar que el Govern està obligat a complir les resolucions judicials i va dir esperar que actuarà de “forma responsable”.

tracking