SEGRE

'Ciència al Carrer' omple d'experiments els Camps Elisis

'Ciència al Carrer' omple d'experiments els Camps Elisis

'Ciència al Carrer' omple d'experiments els Camps Elisis'Ciència al Carrer' o llena de experimentos los Camps Elisis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lleida ha recuperat avui ‘Ciència al Carrer’, després de dos anys aturada per culpa de la pandèmia. Es tracta d'una activitat impulsada per la Regidoria de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, l’Institut d’Estudis Ilerdencs i els Serveis Territorials d’Educació. Aquesta ha estat la 15 edició d’una trobada i ha aplegat a un miler d’escolars de 30 centres educatius, acompanyats per una dotzena de divulgadors científics, que han pogut gaudir dels experiments treballats en els col·legis i que s’han exposat en 50 taules al passeig central dels Camps Elisis

‘Ciència al carrer’ és una fira de divulgació científica en què els centres educatius de Lleida i rodalies presenten els treballs de ciència i tecnologia que han fet durant el curs, amb diverses taules d’experiments i mostres. Les escoles i instituts hi participen amb l’alumnat i el professorat i són els alumnes qui expliquen les experiències als visitants. 

Els centres educatius estan acompanyats de divulgadors científics, persones que es dediquen a difondre coneixement de forma entenedora, que complementen i inspiren els alumnes, i per institucions com ara la Universitat de Lleida o el Museu de l’Aigua, que mostren també els seus treballs.

A partir de l'experiència de Lleida, amb el temps han anat sorgint, a tot Catalunya, altres fires similars, que formen xarxa amb la d’aquí.

tracking