SEGRE

TEMPESTA DESPERFECTES

Denuncia el perill d'un pal de la llum trencat pel temporal a una partida de Lleida

Una veïna de l'Horta explica que ha trucat tres vegades al 112 i que “ningú ha fet res fins ara per reparar-lo” || Es repenja sobre una tanca metàl·lica

Mari Paz Choren mostra el cable de la llum trencat i que es recolza sobre la tanca.

Mari Paz Choren mostra el cable de la llum trencat i que es recolza sobre la tanca.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“He trucat tres vegades al 112 per explicar que la tempesta va danyar un pal de la llum que està a punt de caure i que representa un perill. M’han dit que vindran però, fins ara, ningú ha fet res per arreglar-ho.” Aquesta és la denúncia que va fer ahir a aquest diari Mari Paz Choren, una veïna de la partida Grealó de l’Horta. El pal es manté dret perquè es repenja en una tanca de la seua finca.

El desperfecte es va produir dimarts a la tarda com a conseqüència de la forta tempesta de vent barrejat amb aigua que va creuar Lleida de sud a nord amb molta virulència. Entrant des d’Aragó pel Segrià, va arribar fins a l’Alta Ribagorça i va causar nombroses destrosses. A la ciutat es van registrar ratxes de vent de fins a 94 quilòmetres per hora.

Choren va assegurar que “pot caure en qualsevol moment i és un risc perquè, per exemple, pot causar un incendi o tallar el subministrament. Al 112 em van dir que passaven l’incident i que vindrien però han passat tres dies i aquí no ha vingut ningú”. La tempesta va causar greus destrosses en infraestructures, arbres i immobles.

També va destrossar un total de 12 torres elèctriques: 6 d’una línia d’alta tensió i 6 més de mitjana tensió, segons va informar dimecres Endesa, que va explicar que treballava en la reparació de la xarxa malmesa. Centenars d’usuaris es van quedar sense llum unes hores. Per la seua part, la Guàrdia Urbana va atendre més de 40 serveis a causa del temporal a la capital del Segrià.

La majoria, una trentena, van ser per caigudes d’arbres a la via pública. Així mateix, hi va haver quatre sortides per la caiguda d’instal·lacions elèctriques, tres per destrosses en pèrgoles i plaques solars, una avaria semafòrica i la retirada d’un senyal de circulació.Altres municipis, principalment del Segrià, van patir danys similars en infraestructures. A Alguaire, on es van assolir ratxes de 130 km/h, hi va haver importants destrosses a l’aeroport, especialment als hangars inflables i altres edificis prefabricats. Fins i tot algunes de les petites avionetes de la companyia BAA Training van quedar bolcades a la pista.

tracking