SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

La Paeria insta l'Estat a demolir o restaurar l'edifici dels sindicats de Lleida

En una reunió amb el ministeri de Treball, Pueyo i Postius li donen de termini fins a finals d'any || Segons el consistori, l'immoble es troba en ruïna econòmica

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, ahir a l’arribar de Madrid.

L’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, ahir a l’arribar de Madrid.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament ha instat el ministeri de Treball que abans de finals d’any decideixi si rehabilita o enderroca l’edifici dels sindicats. Així ho van assegurar l’alcalde, Miquel Pueyo, i el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, després de reunir-se a Madrid amb l’Oficial Major del ministeri, Icíar Esteve, a la qual li van recalcar que “la situació de l’edifici no pot seguir així” i li van recordar que si l’Estat no pren mesures abans de finals d’any, “l’ajuntament té mecanismes per executar les obres o la demolició de forma subsidiària”. Malgrat aquest ultimàtum, tant Postius com Pueyo van remarcar que “la voluntat de les dos administracions és solucionar l’assumpte al més aviat possible i esperem tornar a reunir-nos la setmana vinent per concretar propostes”.

De fet, les dos possibilitats que hi ha sobre la taula són o la demolició o bé la reforma integral de l’edifici. Pel que fa a aquesta última, Postius va detallar que “actualment l’edifici està en ruïna econòmica, que vol dir que els treballs per garantir-ne l’estabilitat i seguretat són més cars que el que costa el 50 per cent dels terrenys i calculem que la inversió mínima per fer-los seria de 3,5 milions d’euros”. Pueyo va afegir que l’ajuntament “estaria interessat” a adquirir el terreny de l’edifici “per alinear-lo i donar-li un nou ús juntament amb el baixador d’autobusos”, però tant ell com el tinent d’alcalde d’Urbanisme van remarcar que “en el dia d’avui l’edifici és propietat de l’Estat, que ha de decidir què fer”.

Aquest anunci arriba dies després que la Paeria multés per quarta vegada Treball per no fer les obres per assegurar l’estructura de l’edifici. Està buit des del juny del 2020, quan la UGT se’n va anar pel seu mal estat.

La tramitació del pla de l’estació avança segons el que estava previst

Els tràmits per tirar endavant el pla de l’estació segueixen el seu curs i la previsió de la Paeria és aprovar inicialment la modificació del planejament urbanístic de la zona abans de finals d’any. Així ho van assegurar tant Pueyo com Postius després de reunir-se també a Madrid amb el director general de negocis i operacions d’Adif (la titular dels terrenys), Jesús Campo.

Ja han adjudicat l’assessorament jurídic per redactar el plec de condicions sobre els usos de la zona i que ja s’està redactant la modificació del planejament urbanístic, que esperen aprovar al ple del desembre. Postius va remarcar “el consens unànime de les administracions per desencallar el projecte” que hi ha amb aquest equipament comercial i que cobrirà per complet les vies del tren.

tracking